Hlavní obsah

Chytrý Diego Costa je naším prokletím, připomínal Wenger červené karty hráčů Arsenalu

Londýn/Praha

Nikoli Chelsea, ale španělský legionář v jejím dresu Diego Costa je prokletím Arsenalu. Alespoň kouč Gunners Arséne Wenger si to po nedělním šlágru 23. kola Premier League myslí. A nejen proto, že Diego Costa dal jediný gól zápasu, takže domácí Arsenal musel skousnout hořkou porážku, která ho sesadila z první příčky. „Je prostě chytrý,“ pravil Wenger v narážce na to, že se tentokrát na Costovi vyfauloval Mertesacker, zatímco v zářijovém duelu potkalo totéž Gabriela.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Kouč Arsenalu Arséne Wenger během utkání s Chelsea.

Článek
Fotogalerie

Nechtěl hodnotit, zda sudí Clattenburg vyloučil už po osmnácti minutách německého legionáře Mertesackera správně, na „chytrost" Diega Costy však Wenger poukázal okamžitě.

V září Gabriel, teď Mertesacker

„Verdikt rozhodčího ovlivnit nemohu, protože on má na vybranou, jak zákrok posoudí. Costa však ukázal, jak velice chytrý je, protože ve dvou zápasech dokázal poslat ze hřiště předčasně hned dva naše hráče. V září Gabriela, teď Mertesackera. Je to součást jeho hry a Costa je v tom velice dobrý," připomněl kouč Arsenalu první klání letošní sezóny, které jeho tým dohrával jen v devíti.

Bez Gabriela a Cazorly tehdy prohrál 0:2. Nedělní odvetu končil s deseti hráči a podlehl zase, i když jen 0:1. Londýnského rivala tak nedokázal porazit už v devátém utkání v řadě. A nic na tom neměnilo, že na lavičce Blues neseděl José Mourinho, z něhož míval Wenger komplex, neboť nad ním nikdy nevyhrál, ale Guus Hiddink.

Manko Chelsea je velké, ale...

Costa zápas nakonec nedohrál, neboť si stěžoval na zraněné koleno a v 68. minutě se nechal vystřídat.

„Uvidíme, co řeknou rentgenové snímky, ale nemyslím, že by šlo o velmi vážné zranění," hlásil po utkání kouč Chelsea Guus Hiddink pochopitelně nadmíru spokojený s výhrou.

„Na čtvrtou příčku znamenající účast v Lize mistrů ztrácí jeho tým ale stále 14 bodů, což je obrovské manko.

„Vím, že je to velký rozdíl, stejně jako to ví i moje mužstvo. Ale i tak chci, aby šlo do každého zápasu s takovými ambicemi, jako šlo do utkání s Arsenalem," poznamenal nizozemský trenér, který na lavičce Chelsea vystřídal Mourinha.

Úsilí, které nebylo odměněno

„Jsme samozřejmě velice zklamaní. Víc z toho, že jsme ztratili body, než z pocitu, že bychom byli poškozeni. Alespoň remízu 1:1 jsme měli a mohli uhrát. A dokonce i v deseti mužích. Naše lítost pramení právě z toho, že jsme dali do utkání spoustu úsilí, ale nakonec jsme vyšli naprázdno," povzdechl si Arséne Wenger, jehož tým se po prohře propadl na třetí příčku tabulky s tříbodovou ztrátou na vedoucí Leicester.

„Je škoda, že jsme dali do zápasu tolik energie a nezískali ani bod, ale teď už musíme myslet na příští zápas. Hlavně proto, že letošní boj o titul bude velice vyrovnaný a těsný až do samého konce a bude do něho zapojeno mnoho mužstev," předpovídá velké drama Arséne Wenger, jehož tým hostí v příštím kole 2. února na domácí hřišti Southampton.

Reklama

Související témata: