Hlavní obsah

V pokleku nevydržím. Proto jsem si sednul a penalty neviděl, smál se Klopp

Liverpool/Praha

Jednou už se do Wembley podíval. V květnu roku 2013 tam hrál Jürgen Klopp s Borussií Dortmund finále Champions League. Pro jeho svěřence nedopadlo dobře, neboť s mnichovským Bayernem tehdy prohráli 1:2, takže na „ušatý“ pohár si nesáhli. Teď se tam podívá podruhé, neboť se probojoval s Liverpoolem do finále Ligového poháru, které se hraje 28. února v londýnském fotbalovém chrámu. „Už samotný zápas ve Wermbley je zážitkem. Natož pak kdyby šlo o zápas vítězný. A to už vůbec nemluvím o tom, jaké by to bylo, kdybychom se ve finále utkali s Evertonem,“ poznává německý kouč po postupu přes Stoke City, co pro anglické fanoušky pohárová klání znamenají.

Foto: John Sibley, Reuters

Dieumerci Mbokani (číslo 9) z Norwiche právě zády k bráně patičkou překonává liverpoolského gólmana Mignoleta. Při penaltách měl ale navrch Liverpool

Článek

Liverpool měl přitom v semifinálové odvetě Ligového poháru namále. Hrál sice doma, měl k dobru výhru 1:0 z prvního střetnutí, přesto se strachoval, aby se do finále dostal. V nastavení první půle totiž Stoke vyrovnalo, vedení uhájilo až do závěrečného hvizdu, takže nakonec rozhodoval penaltový rozstřel. Až v něm měli Reds navrch.

„Já ho neviděl. Křičeli na mě z lavičky, že jsem moc velký a že není vidět na hřiště. Chtěli, abych si kleknul, ale já mám už dvacet let špatná kolena a v pokleku nevydržím. Proto jsem si sedl na židli a pro změnu jsem neviděl přes hráče nic já. Pouze z reakce jsem usoudil, že všechno dobře dopadlo a my jsme ve finále. Příště se asi budu kloukat doma," bavil Klopp zase anglické novináře.

Ti mu pochopitelně okamžitě připomněli první návštěvu Wembley, kde hrál s Dortmundem německé finále Ligy mistrů v roce 2013 s Bayernem.

Klopp bude dnes fandit Evertonu

„Teď bych si chtěl zahrát liverpoolské s Evertonem. Slyšel jsem, že na nohou by byl celý Liverpool. Finále ve znamení červené a modré by bylo tou největší věcí. Pochopitelně jen tehdy, kdybychom vyhráli," potvrzoval Klopp, že i on nasákl Liverpoolem a ostrovními pohárovými konfrontacemi.

Jméno soupeře se dozví německý kouč dnes večer, kdy je od 20.45 na programu odveta druhé semifinálové partie mezi Manchesterem City a Evertonem. Hosté mají k postupu blíž, neboť první zápas vyhráli 2:1.

„Bylo by skvělé hrát s Evertonem, ale je mi jedno, jestliže se potkáme s Manchesterem City. Důležité je, že jsme ve Wembley a že na konci února budeme připraveni, abychom pohár získali. Pokud hráči prokáží stejné odhodlání a vůli jako proti Stoke, můžeme to dokázat," ujišťoval Klopp.

Liverpool získal Ligový pohár v minulosti osmkrát, naposledy se mu to podařilo v roce 2012.

Kdo doplní Liverpool ve finále Ligového poháru?
Everton
45 %
Manchester City
55 %
Celkem hlasovalo 1087 čtenářů.

Reklama

Související témata: