Hlavní obsah

K bitvě o Liverpool ve finále nedojde, Everton vyřadil sporný gól, takže cítí křivdu

Manchester/Praha

K vytoužené liverpoolské bitvě o Ligový pohár nedojde. Fotbalisté Evertonu měli sice v semifinálové odvetě k postupu do finále blízko, ale poslední krok neudělali, domácímu Manchesteru City podlehli 1:3, takže vítězství v předchozím domácím duelu 2:1 jim nebylo nic platné. „Ani se nedá popsat, jak se cítíme. Existují přece určitá rozhodnutí, která jsou jednoznačná,“ zlobil se kouč Evertonu Roberto Martínez na sudího Atkinsona. Ten totiž uznal domácím druhý gól i přesto, že míč se předtím evidentně ocitl v zámezí.

Foto: Jason Cairnduff, Reuters

Fotbalisté Manchesteru City slaví postup do finále Ligového poháru.

Článek

Everton cítí po vyřazení křivdu. A oprávněnou, protože ani opakovaných záběrů nebylo třeba, aby prokázaly, že míč byl za čarou dřív, než Sterling nacentroval a belgický legionář De Bruyne skóre odvety v 70. minutě otočil.

„Je velmi bolestné nedostat se po takovéto chybě rozhodčího do finále. Dokážete si asi představit, jaký vliv to mělo na naše pocity, náš výkon a šance odvetu zvládnout a postoupit," lamentoval před kamerami Sky Sports Martínez.

Trenér Citizens Manuel Pellegrini ho ale hned utřel. „Nemají právo si stěžovat na rozhodčího a nějakou nespravedlnost," připomínal, že i první semifinálový duel provázely sporné verdikty sudího.

„My také dostali gól v Goodison Parku po jasném ofsajdu, nemluvě o zákroku na Jesúsa Navase, který Evertonu prošel rovněž beztrestně. A dnešnímu prvnímu gólu soupeře předcházel také jasný faul na Agüera," připomínal Pellegrini, že účty jsou vlastně srovnány.

Ztratí Citizens De Bruyneho?

„Co srovnány, jedna chyba proti Evertonu proti čtyřem pěti, které uškodily nám," vypočítával chilský kouč, že pocit křivdy by měl mít vlastně on. Zvláště, když De Bruyne utrpěl v odvetě vážné zranění kolena, které by ho mohlo vyřadit ze hry na několik týdnů.

„Uvidíme, co řekne rentgen a důkladné vyšetření," nechtěl zranění komentovat Pellegrini, jehož tým se 28. února ve Wembley v konfrontaci s Liverpoolem pokusí ve finále Ligového poháru zopakovat dva roky starý triumf.

„Jsme sice vyřazeni velice bolestivým způsobem, ale i toho musíme využít k nové motivaci hráčů, abychom byli ještě lepší a silnější. Pohár ukázal, že jsme na správné cestě a že jsme se i přes Manchester City mohli dostat," trval kouč Evertonu Martínez na tom, že jeho tým byl viditelně poškozen a že nebýt chyby rozhodčího, ve finále Ligového poháru by k Merseyside derby došlo.

Vyhraje Ligový pohár Liverpool, nebo Manchester City?
Liverpool
63,9 %
Manchester City
36,1 %
Celkem hlasovalo 1687 čtenářů.

Reklama

Související témata: