Hlavní obsah

Rosický hlásí pohárový návrat. Tomáš je k dispozici, avizuje Wenger

Aktualizováno

Poločas za juniorku minulý pátek odehrál bez problémů. Teď jde o to, aby se kapitán české fotbalové reprezentace vrátil také do prvního týmu Kanonýrů. Tomáš Rosický by mohl v sobotním utkání čtvrtého kola Anglického poháru proti Burnley po sedmi měsících nastoupit za áčko Arsenalu. Avizuje to trenér Arséne Wenger.

Foto: Sport.cz

Tomáš Rosický je zpátky!

Článek
Fotogalerie

První krůček minulý týden zvládl. Tomáš Rosický se po sedmi měsících vrátil na trávník, když odehrál poločas za juniorku Arsenalu proti rezervě Swansea (0:0). Trenér Arséne Wenger mu tak umožnil rozehrát se po zranění kolena, které utrpěl v polovině června loňského roku.

Prioritou je však samozřejmě návrat do prvního týmu. Dojít k němu může již o víkendu.

"Tomáš je k dispozici a stejně tak Francis Coquelin, který si prošel dvěma týdny plného tréninku," avizuje Wenger na klubových stránkách před sobotním utkáním čtvrtého kola Anglického poháru proti Burnley.

Pokud Rosický do zápasu zasáhne, nastoupí za první tým Arsenalu po dlouhých sedmi měsících.

Pětatřicetiletý kapitán národního týmu naposledy hrál loni 12. června v utkání kvalifikace mistrovství Evropy na Islandu, kde si poranil koleno. V polovině srpna se podrobil artroskopické operaci a pak se jeho návrat neustále posouval. Podle optimistických prognóz měl hrát už v listopadu, ale do plného tréninku se vrátil až v lednu.

Blízko k uzdravení má údajně i útočník Danny Welbeck, jenž se v sestavě Kanonýrů neobjevil od loňského dubna. Mimo hru naopak stále zůstávají Jack Wilshere a Santi Cazorla.

Reklama