Hlavní obsah

Arsenal - Burnley 2:1Rosický po osmi měsících oblékl dres Arsenalu. V FA Cupu slavil postup

Londýn
Aktualizováno

Fotbalista Tomáš Rosický se po vleklém zranění kolena poprvé v nové sezóně objevil v sestavě prvního týmu Arsenalu. Trenér Arséne Wenger dal českému záložníkovi důvěru v utkání 4. kola FA Cupu proti Burnley, pětatřicetiletý středopolař nastoupil na závěrečných dvacet minut. Brankář Petr Čech strávil celý zápas na lavičce náhradníků. O vítězství Gunners 2:1 rozhodl v 53. minutě útočník Alexis Sánchez.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Alexis Sánchez oslavuje vítězný gól Arsenalu v FA Cupu proti Burnley.

Článek

Oba čeští fotbalisté sledovali úvodní minuty jen z lavičky. Místo Čecha, který byl v posledních týdnech velmi vytížený, dostal tentokrát důvěru v bráně Kolumbijec David Ospina.

Kanonýři odstartovali zápas proti Burnley velmi nadějně, už v 19. minutě vytvořil Alexis Sánchez možnost pro Caluma Chamberse a jednadvacetiletý bek krásnou šajtlí otevřel skóre. Ospina se blýskl dvěma dobrými zákroky, ale čisté konto neudržel. Po půl hodině hry ho překonal hlavou útočník Vokes.

Po změně stran se už prosadil jen Chilan Sánchez. Arsenal si tak zajistil účast v dalším kole. Na závěrečných dvacet minut nastoupil i pětatřicetiletý Rosický, který se tak vrátil do sestavy Gunners po více jak osmiměsíční pauze zaviněné problémy s kolenem. Do výraznější šance se však kapitán české reprezentace nedostal.

Vydra opět při chuti

Střeleckou formu potvrdil útočník Matěj Vydra, který dvěma góly přispěl k výhře Readingu 4:0 nad třetiligovým Walsallem. Stejným výsledkem si Manchester City díky Iheanachově hattricku poradil s Aston Villou.

Vydra potvrdil, že se mu v Anglickém poháru střelecky daří. Ve třetím kole proti Huddersfieldu dal v prvním utkání gól a v odvetě zařídil postup dokonce hattrickem. Proti Walsallu zvyšoval ve 41. minutě na 2:0 a v závěru utkání upravil na konečných 4:0.

V závěrečném sobotním zápase remizoval Liverpool doma s West Hamem 0:0. O postupujícím tak rozhodne až opakovaný duel, který se odehraje na půdě Kladivářů.

FA Cup, 4. kolo:
Arsenal - Burnley 2:1 (1:1)
Branky: 19. Chambers, 53. Sánchez - Vokes.
Záložník Gunners Tomáš Rosický nastoupil na trávník v 71. minutě, brankář Petr Čech zůstal jen na lavičce.
Reading - Walsall 4:0 (2:0)
Útočník Matěj Vydra vstřelil v 41. minutě druhý gól svého týmu, v 90. minutě pak upravil na konečných 4:0.
Aston Villa - Manchester City 0:4 (0:2)
Colchester - Tottenham 1:4 (0:1)
Crystal Palace - Stoke 1:0 (1:0)
Nottingham - Watford 0:1 (0:0)
Portsmouth - Bournemouth 1:2 (1:0)
West Bromwich - Peterborough 2:2 (1:0)
Liverpool - West Ham 0:0

Reklama