Hlavní obsah

Vyhoďte Van Gaala! Garancí úspěchu je Mourinho, radí Henry

Londýn

Žádná novinka, do otloukánka Louise van Gaala se trefuje kde kdo. A není divu. Už i Thierry Henry radí vedení Manchesteru United, aby po skončení sezóny Van Gaala vyhodilo a povolalo do zbraně Josého Mourinha. Bývalá hvězda konkurenčního Arsenalu tvrdí, že Mourinho je zárukou úspěchu a trvá na tom, že na Old Trafford potřebují změnu na trenérském postu.

Foto: Phil Noble, Reuters

Louis van Gaal přichází na lavičku před pohárovým duelem se Sheffieldem United.

Článek

Jak poukazuje server goal.com, Rudí ďáblové aktuálně přešlapují v Premier League na páté příčce, přičemž na vedoucí Leicester City ztrácejí deset bodů. Tlak na Van Gaala neustále narůstá nejen kvůli neuspokojivým výsledkům, ale zejména pro nudný a nekoukatelný herní projev.

Fanoušci Rudých ďáblů proto volají po Mourinhovi, který je po prosincovém vyhazovu z Chelsea stále volný. Bývalé útočné eso Arsenalu a francouzské reprezentace věří, že právě Portugalec by United zajistil návrat na špici.

Konkurence získá zvučné kouče

„V klubu zoufale touží po úspěchu a Mourinho je stále jeho garancí, navzdory tomu, co se v aktuální sezóně odehrálo v Chelsea," ujišťuje Henry ve svém sloupku v The Sun.

„Je to vynikající trenér a United už konečně musí začít něco dělat s nelichotivou situací, v jaké jsou. Louisovi van Gaalovi se zkrátka nedaří. City už mají nachystaného Pepa Guardiolu. A pokud Diego Simeone nebo Jorge Sampaoli převezmou Chelsea, což je více než pravděpodobné, Manchester na to bude muset reagovat. Nemohou se jen spoléhat na to, že úspěch přijde sám. Mnoho fanoušků si přeje okamžitý odchod Van Gaala a právě oni nakonec donutí klub ukončit s ním spolupráci," argumentuje Henry.

Reklama

Související témata: