Hlavní obsah

Skalák má na dosah angažmá v Anglii, je na testech v Brightonu

ram, dosSport.cz
Aktualizováno

Vysněné angažmá v Anglii se mu v poslední den přestupů na Ostrovech reálně přiblížilo. Český fotbalový reprezentant Jiří Skalák z Mladé Boleslavi je podle anglických zdrojů na zdravotních testech v Brightonu, týmu s velkými ambicemi na postup do Premier League. Zájem o něj projevil také QPR.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jiří Skalák během přátelského utkání české jedenadvacítky s Anglií.

Článek

Angličané se mu ozvali již začátkem ledna, na odpověď Mladé Boleslavi však dlouho nereagovali. Do hry se vložily také Brémy či Hamburk, přesto už se zdálo, že Jiří Skalák stráví i jaro v Mladé Boleslavi.

Až konec přestupního termínu v Anglii ho přiblížil Brightonu usilujícímu o postup do Premier League.

„Sice jde o druhou ligu, ale myslím, že je jedna z nejlepších na světě. U reprezentačních parťáků Dana Pudila a Tomáše Kalase jsem zjišťoval nějaké detaily, oba mi přestup doporučili," netají Skalák.

Láká ho jiná atmosféra

„V Česku pět zápasů vyhrajeme, čeká nás zápas o první místo a přijdou dva tisíce lidí. Stačí, aby se trošku nedařilo a lidé pískají. Brighton má stadión pro třicet tisíc lidí, bývá vyprodáno. Mě taková atmosféra pohltí. Jde o jiný svět, který bych chtěl zažít. Když si vzpomenu na reprezentační duel v Nizozemsku... Člověk je tak vyhecovaný, že podá nadstandardní výkon," přesvědčuje Skalák.

„Skalák je na zdravotních testech v Anglii. Komunikujeme se dvěma kluby, vítěze komentovat zatím nelze," uvedl na twitteru hráčův manažer Viktor Kolář ze společnosti Sport Invest International.

Druhým zájemcem je další druholigový tým Queens Park Rangers.

Reklama

Související témata: