Hlavní obsah

Rosický je zdrcený. Jeho zranění nechápu, kroutí hlavou manažer Arsenalu

Londýn
Aktualizováno

Stačily tři minuty pobytu na hřišti a trenér Kanonýrů Arséne Wenger věděl, že s Tomášem Rosickým není něco v pořádku. Sobotní návrat českého záložníka po osmiměsíční pauze se rázem proměnil v noční můru. „Nikdo nechápe, jak k tomu zranění došlo. I Tomáš je zdrcený,“ hlesl zkušený stratég. Rosický je opět mimo hru, trhlinka ve stehenním svalu mu vystavila stopku na dalších šest týdnů.

Foto: Profimedia.cz

Tomáš Rosický se v sobotním duelu FA Cupu s Burnley zranil už po čtyřech minutách hry.

Článek

Hvězda českého fotbalu se v Arsenalu dlouhodobě potýká s různými zraněními. Anglický list Daily Mail jich napočítal během deseti let dohromady šestatřicet, takže Rosický odehrál za Kanonýry jen 158 zápasů. A další jen tak nepřidá.

„Je to neuvěřitelné. Nikdo nechápe, jak se to mohlo stát. Hned o poločase jsem mu řekl, ať se jde rozcvičit. Velmi svědomitě jsem ho celých dvacet minut pozoroval. Udělal jeden sprint, druhý, třetí... Nastoupil a po třech minutách se zase zranil," krčil Wenger rameny.

„Díval jsem se na něj a říkal si ‚Tomáši, ty nepracuješ správně.' Pořádně nezvedal nohy, ztratil nějaké míče. Zarazilo mě to, protože po technické stránce je na tom výtečně. Pak mi řekl, že se hned zranil, ale už jsem nemohl vystřídat, tak to na hřišti vydržel," popsal Wenger Rosického trápení.

Letošní jaro je přitom pro českého záložníka zřejmě poslední na Emirates Stadium. „Tomáš je dobrý fotbalista, bohužel jeho kariéru komplikují častá zranění," naznačil francouzský trenér, že nové smlouvy se Rosický v Arsenalu těžko dočká. „Je ročník 1980, je to pro něj hodně složité. Doufejme i v dobré zprávy, třeba zranění nebude tak vážné," dodal Wenger.

Měl by Tomáš Rosický ukončit kariéru?
Ano
85,5 %
Ne
14,5 %
Celkem hlasovalo 46161 čtenářů.

Reklama

Související témata: