Hlavní obsah

Čech vyhrál u fanoušků Arsenalu na celé čáře, stal se hráčem měsíce

Pět měsíců potřeboval Petr Čech, aby na svou stranu získal fanoušky Arsenalu. V lednu sesadil v jejich internetovém hlasování z piedestalu oblíbenosti Mesuta Özila a stal se hráčem měsíce. A zcela suverénně, protože získal 47,4 procenta všech hlasů, zatímco druhý Olivier Giroud jich měl na kontě jen 18,9 procenta.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Petra Čecha zvoiilili fanboušci Arsenalu hráčem měsíce ledna.

Článek

Anketa o nejlepšího hráče Gunners má tradici a mezi fanoušky je velice oblíbená. V letošní sezóně v ní zatím jasně kraloval Özil, který se stal hráčem měsíce října, listopadu a prosince.

V srpnovém hlasování si prvenství vysloužil Francis Coquelin, v září pak měl navrch Theo Walcott.

Leden však patří českému gólmanovi mezi tyčemi Arsenalu. Fanoušci ocenili především jeho výkony v ligových zápasech proti Newcastlu a Stoke City, v nichž vychytal čisté konto a pokračoval tak ve vytváření rekordního zápisu duelů bez inkasovaného gólu.

Mety 169 střetnutí s nulou, kterou držel David James, dosáhl Petr Čech v 16. ligovém kole proti Aston Ville, 28. prosince 2015 ho v konfrontaci s Bournemouthem trumfnul. Před dnešním střetnutím se Southamptonem má Čech odchytáno v Premier League 172 utkání s nulou.

V lednovém hlasování příznivců Gunners vyhrál Čech (47,4 procenta hlasů) před Giroudem (18,9), který bodoval díky třem gólům, které vstřelil Sunderlandu a Liverpoolu. Třetí příčka patří Joelu Campbellovi (8,9). Všichni ostatní hráči Arsenalu se dělí o zbývajících 24,8 procent hlasů.

Reklama