Hlavní obsah

Leicester - Liverpool 2:0Lišky si poradily s Liverpoolem

Leicester

Fotbalisté Leicesteru porazili ve šlágru 24. kola anglické Premier League na vlastním stadiónu Liverpool a upevnili si první místo. O vítězství rozhodl dvě góly anglický útočník Jamie Vardy.

Článek

Kouč domácích Ranieri vsadil od začátku na ofenzivní tažení. V základu úřadovali tři útočnící Mahríz, Vardy a Okazaki. Hned po úvodním hvizdu se po Vardyho přiklepnutí dostal ke střele Alžířan Mahríz, jenže jeho střela těsně minula Mignoletovu pravou tyč. Belgický gólman se poté zaskvěl proti Okazakiho hlavičce, kterou z bezprostřední blízkosti vytěsnil nad branku.

Domácí byli aktivnější. Snažili se dobývat branku Liverpoolu, ale zbytečnými nepřesnostmi se připravovali o větší šance. Ve 35. minutě se Mahríz dostal k odraženému balónu, okamžitě vystřelil a Mignolet předvedl další těžký zákrok.

Po změně stran se Reds na chvíli usídlili před pokutovým územím Leicesteru, ovšem žádný jejich pokus Kaspera Schmeichela neohrozil. Po hodině hry přišly chvíle nejlepšího střelce Premier League Jamie Vardyho. Nejdříve nekompromisní ranou z dálky propálil brankáře Mignoleta a připsal si sedmnáctý zápis v sezóně. O 12. minut později přidal další zásah a thajští majitelé Lišek si mohou mnout ruce. Podle deníku The Guardian by měl podepsat novou lukrativní smlouvu do roku 2019. Leicester tak bodoval v šestém zápase za sebou.

Anglická fotbalová liga - 24. kolo:
Leicester - Liverpool 2:0 (60. a 71. Vardy)

Reklama

Související témata: