Hlavní obsah

I reprezentační kouč Anglie po výstavní trefě povstal. Lepší gól jsem nedal, netajil Vardy

I kouč anglické reprezentace Roy Hodgson na tribuně v Leicesteru povstal. Po Vardyho prvním gólu do sítě liverpoolského gólmana Mignoleta netleskal s takovým nadšením, jako trenér Lišek Ranieri nebo japonští majitelé v lóži, ale uznale se tvářil. „Nemyslím, že bych během dosavadní kariéry vstřelil lepší a hezčí gól,“ liboval si domácí snajpr Jamie Vardy, který přidal jedenáct minut poté ještě druhou branku, takže jich má na kontě už osmnáct.

Foto: Darren Staples, Reuters

Jamie Vardy právě dává svůj spektakulární gól do sítě Liverpoolu.

Článek
Fotogalerie

Vardy o trenérovi národního mužstva Albionu věděl, přesto se jeho přítomností nijak nestresoval. Jeho výstavní gól, jímž dostal v ostře sledovaném duelu Lišky do vedení, toho byl důkazem.

V nominaci na EURO by neměl chybět

„Vždy je skvělé, když vás reprezentační trenér sleduje. Ale na hřišti jsem byl nejen já, ale i několik dalších hráčů anglického národního týmu. Doufám, že jsem podal výkon, který se mu zamlouval," nechal se slyšet Jamie Vardy, o jehož přítomnosti v anglickém národním celku na evropském šampionátu ve Francii teď už nepochybuje nikdo.

Svými výkony a góly přesvědčil kdekoho, Hodgsona nevyjímaje. „Gól to byl hezký, myslím, je lepší jsem v kariéře nevstřelil. Registroval jsem, že Mignolet je poměrně daleko z brány a proto jsem se snažil využít Mahrízova centru a šance, která se mně nabídla. Naštěstí to vyšlo," popisoval Vardy svou parádní vedoucí trefu.

„Důležitější pro nás jsou tři body, jež jsme získali," přidával do kamer Sky Sports po výhře 2:0, díky níž si Leicester udržel vedení v Premier League s tříbodovým náskokem před druhým Manchesterem City. Na třetí Tottenham a čtvrtý Arsenal má teď k dobru dokonce pět bodů.

Přitom konfrontace s Liverpoolem byla počátkem těžké série, která na Lišky v Premier Leaague čeká. V sobotu totiž hrají na stadiónu Citizens, v dalším kole jedou na Arsenal.

Nová smlouva čeká na podpis

„Velké a důležité zápasy přichází stále, vlastně celou sezónu. Po důležitém vítězství nad Liverpoolem, které jsme si po mých gólech s klidem a přehledem pohlídali, se proto na Manchester City těšíme," dodával Vardy, který navzdory všem lednovým přestupovým svodům v Leicesteru zůstal a klubu zachoval věrnost.

„Myslím, že to není nic, co by fanoušci nevěděli. Samo sebou bych tady chtěl zůstat ještě dlouhou dobu," ujišťoval po výhře nad Liverpoolem Jamie Vardy a dodával, že je v Leicesteru blízko k podpisu nové smlouvy, která by měla být datována až do roku 2019.

„Aby bylo všem jasné, my nikoho prodávat nechceme a nebudeme. Majitel chce vybudovat velmi dobrý tým, který by dosáhl té nejvyšší úrovně. I proto jsem tady," potvrzoval Vardyho slova i italský kouč Leicesteru Claudio Ranieri.

Jak dopadnou fotbalisté Leicesteru v této sezóně Premier League?
Získají mistrovský titul
37,4 %
Budou druzí
41,9 %
Skončí třetí
14,5 %
Skončí čtvrtí
2,6 %
Budou v tabulce horší než čtvrtí
3,6 %
Celkem hlasovalo 2977 čtenářů.

Reklama

Související témata: