Hlavní obsah

Čech i po další ztrátě věří v titul. Ví dokonce, kolik bodů Arsenal k němu potřebuje

Londýn/Praha

Zisk 86 či 87 ligových bodů by měl představovat jistotu. „Nezáleží na tom, jakým způsobem k nim dokráčíte, není podstatné, zda tento počet doženete na konci sezóny, což je to, co teď musíme udělat my. Podstatné je mít je na kontě. Proto se musíme dívat na konec sezóny,“ neztrácel ani po překvapivé remíze se Southamptonem ve 24. kole Premier League víru v ligový primát český gólman mezi tyčemi Arsenalu Petr Čech.

Foto: John Sibley, Reuters

Brankář Arsenalu Petr Čech v utkání proti Southamptonu.

Článek
Fotogalerie

Zase vychytal čisté konto. Už po 173 na anglické ligové scéně. Jenže jeho rival mezi tyčemi Southamptonu Foster ho udržel rovněž, z čehož se rekrutovala ztráta domácích Kanonýrů.

Hrát druhý den, dáme šest gólů

„Předvedl důležité zákroky v důležitých chvílích a byl mužem zápasu. Takže to nebylo o mně... V první půli jsme narazili na velmi dobře organizovanou obranu protivníka a stálo nás mnoho úsilí ji otvírat. Počínali jsme si však trpělivě a ve druhém poločase našli způsob, jak ji prolomit. Jenže když si v takovémto zápase připravíte šance, musíte je proměnit, protože je víc než pravděpodobné, že podobné utkání rozhodne jedna trefa," glosoval bezbrankovou partii se Svatými Petr Čech.

„Ve druhém poločase jsme si vytvořili pravděpodobně nejvíc šancí ze všech dosavadních domácích zápasů, ale bohužel jsme neskórovali a ztratili dva body. Přitom kdyby se hrálo druhý den, dali jsme možná šest gólů," litoval český legionář zmařených příležitostí a ztráty, která na vedoucí Leicester narostla už na pět bodů. A to navzdory nule, kterou zase vychytal.

Dvě pozitiva i přes ztracené body

„Čisté konto je pozitivní věc svědčící o tom, že jsme si počínali v defenzivě a při bránění soupeřových akcí dobře. Druhým pozitivem je určitě velký počet šancí, které jsme si v utkání připravili. Musíme si však věřit, což platí po každé ztrátě bodů. Připravit se na neděli a získat ztracené body zpátky," narážel Čech na další utkání na hřišti nováčka Bournemouthu.

I proto víra, kterou ani na chvíli neztrácí. Zvláště poté, co ho fanoušci Arsenalu zvolili hráčem měsíce ledna. „Doufám, že budu v těchto výkonech pokračovat a co nejlépe budeme hrát všichni, abychom měli jako tým šanci vyhrát titul," netajil potěšení Petr Čech.

„Není důvod k panice, i když není samo sebou ideální nechávat rivalům náskok. Sezóna je ale ještě dlouhá, tabulka se může hodně rychle měnit, se všemi silnými soupeři navíc ještě hrajeme. Když je porazíme, může to být úplně jiné," zamýšlel se český gólman nad momentální konstelací v Premier League.

„Pokud bychom dál hráli 0:0, neměli bychom pochopitelně šanci. Je ale třeba dívat se na konec sezóny. Na 86 či 87 bodů, které budou potřeba. A nezáleží na tom, jakým způsobem k nim dojdete a jestli je doženete až na konci soutěže, podstatné bude je mít," pronášel na klubových stránkách Arsenalu svou prognózu Petr Čech.

Reklama

Související témata: