Hlavní obsah

Everton - Newcastle 3:0Mohutné posilování Newcastlu zatím nepomáhá

Newcastle utratil v zimním přestupovém období největší balík peněz ze všech anglických celků, v prvním zápase se ale Strakám investice vracet nezačaly. Newcastle ve 24. kole Premier League podlehl na hřišti Evertonu 0:3.

Článek

V pruhovaném černo-bílém dresu Newcastlu vyběhly posily jako Shelvey či Townsend. A na lavičce domácího Evertonu se objevil český devatenáctiletý brankář Jindřich Staněk, který do týmu sídlícím v Goodison Parku v Liverpoolu přišel před dvěma lety z pražské Sparty.

Everton poslal do vedení v polovině prvního poločasu Lennon, který vypálil z hranice vápna a pohybem dokonale zmátl brankáře Elliota, jenž jen pozoroval míč, jak míří do jeho brány.

Další dva góly přišly až v samotném závěru zápasu. A oba padly z pokutových kopů. Faul na Lennona nejdříve potrestal Barkley a stejný muž proměnil i další penaltu. Tu sudí odpískal po faulu na Barkleyho samotného a navíc za zákrok vyloučil Lascellese.

Newcastle zůstává v sestupovém pásmu s dvoubodovou ztrátou na sedmnáctý Norwich. Everton ukončil ligovou pětizápasovou šňůru bez výhry.

Anglická fotbalová liga - 24. kolo:
Everton - Newcastle 3:0 (88. a 90.+3 obě z pen. Barkley, 23. Lennon).

Reklama

Související témata: