Hlavní obsah

Sbohem Arsenale, sbohem EURO...!? V Anglii tvrdí, že pro Rosického skončila sezóna

Londýn
Aktualizováno

Co jsem komu udělal!? Pětatřicetiletý kapitán fotbalové reprezentace Tomáš Rosický je nekorunovaným králem všech smolařů. Sotva se poprvé v sezóně představil v dresu prvního týmu Arsenalu, už se po třech minutách zase zranil. Původní odhady hovořily o další absenci v délce šesti týdnů. Poslední zprávy z Anglie ovšem tvrdí, že pro Tomáše zřejmě skončila sezóna! Vyšetření podle deníku Sun odhalilo trhlinu ve stehenním svalu.

Foto: Profimedia.cz

Bude Tomáš Rosický muset po dalším zranění oželet zbytek sezóny?

Článek
Fotogalerie

Konec všem nadějím? Pokud se potvrdí informace, že si léčba dalšího zranění vyžádá několik měsíců, může to mít pro kapitána české reprezentace fatální důsledky.

Hrozí mu, že si už za Arsenal nezahraje. A že samozřejmě v létě přijde o start na červnovém mistrovství Evropy ve Francii.

Tomáš Rosický v sobotu nastoupil k prvnímu utkání za první tým Arsenalu po osmiměsíční pauze zaviněné zraněním kolene, jež si přivodil v kvalifikaci na Islandu. Jenže v pohárovém duelu s Burnley si už po třech minutách poranil stehno.

Kouč Arséne Wenger nejprve mluvil o pauze šest týdnů. Nové informace z Anglie teď tvrdí, že je zranění mnohem vážnější.

Možná hrál v sobotu za Arsenal naposledy...

Server připomíná, že neustálá zranění jsou pro Rosického noční můrou, kvůli níž odehrál za Arsenal od přestupu z Dortmundu v roce 2006 pouze 170 utkání.

A jeho návrat v sobotním duelu FA Cupu skončil další katastrofou.

Pokud jsou informace o trhlině ve stehenním svalu pravdivé, dres Arsenalu by už Rosický nemusel nikdy více obléknout. V létě mu u Kanonýrů končí smlouva, k návratu domů ho láká mateřská Sparta.

A start na EURO ve Francii?

„Mám informace přímo od Tomáše, který absolvuje různá vyšetření. Nechci dělat předčasné závěry, ale pokud by hrát nemohl, byl by to vážný problém," reagoval v úterý reprezentační kouč Pavel Vrba.

„Je to neuvěřitelné. Je to skvělý hráč, ale kariéru mu kazí zranění. Tomáš je z toho sám zničený. V pětatřiceti letech je to pro něj těžké," říká Wenger.

Věříte, že si Tomáš Rosický zahraje na letošním mistrovství Evropy ve Francii?
ano
13,6 %
ne
86,4 %
Celkem hlasovalo 30453 čtenářů.

Reklama

Související témata: