Hlavní obsah

Šokující jízda Leicesteru pokračuje! Reds ztratili dvoubrankové vedení, Spurs jsou druzí

Aktualizováno

Fotbalisté Leicesteru deklasovali na Etihad Stadium v rámci 25. kola anglické Premier League Manchester City 3:1 a připsali si první vítězství proti Citizens od roku 2003. Pellegriniho svěřenci prohráli po sedmi zápasech a na svého soupeře v čele ligové tabulky ztrácí už šest bodů. Liverpool bez trenéra Kloppa nezvládl závěr zápasu se Sunderlandema a na domácím stadiónu pouze remizoval 2:2. Kohouti zvládli roli favorita proti Watfordu a zásluhou Trippiera zvítězili 1:0. Tottenham se díky třem bodům vyšvihl na druhé místo tabulky a z celků z metropole je nejlepší.

Foto: Jason Cairnduff, Reuters

Alžírský útočník Rijád Mahríz oslavuje gól do sítě Manchesteru City.

Článek
Fotogalerie

Lišky vstoupily do utkání s vysokým nasazením. Již ve třetí minutě rozvášnil fanoušky Leicesteru gólem Robert Huth. O pět minut později se poprvé v zápase ukázal nejlepší střelec soutěže Vardy, jeho pokus však skončil jen v Hartově náruči. Ofenzivní úvod hostujícího mužstva demonstroval po Vardyho centru další šancí Drinkwater, brankář Hart však pohotově zakročil.

Po čtvrt hodině převzali iniciativu domácí. David Silva prošel obranou soupeře, ale nezakončil přesně. Ve 30. minutě se v pokutovém území Leicesteru zjevil Touré, jenže jeho střela minula branku. V závěru poločasu přišel velký tlak Citizens, ovšem Kolarovovi ani Sterlingovi se vyrovnat nepodařilo.

Po přestávce zaúřadoval Rijád Mahríz a po krásné individuální akci zvýšil na 2:0. V 53. minutě vytáhl Schmeichel důležitý zákrok proti hlavičce Fernanda. Po hodině hry se ocitl na správném místě znovu německý stoper Huth a podruhé v zápase rozvlnil síť za Joem Hartem.

Evidentně opaření Citizens nebyli schopni zachytávat rychlé výpady hostů a navýšit mohl Vardy, který však tváří v tvář Hartovi neuspěl. V závěru domácím vykřesal naději Sergio Agüero, jenž překonal bezmocného Smeichela. Argentinský útočník vstřelil třináctý gól v posledních jedenácti utkáních. Ranieriho skvadra tak na desátý pokus Manchester City udolala a svým konkurentům se v boji o titul vzdaluje.

Reds bez Kloppa ztratili dvougólový náskok

Bez pokynů hlavního kouče Kloppa, jenž se potýká se zánětem slepého střeva, se museli obejít hráči Liverpoolu. Domácí dominovali téměř celý zápas, ale v závěru ztratili zdařilý výsledek.

Po dvaceti minutách si šikovně do vápna naběhl Moreno, ovšem brankář Mannone dobře zakročil. Po půl hodině se řítil do šance Milner, jenže zpětnou přihrávkou žádného spoluhráče nenašel. Ke konci poločasu mohl Firmino otevřít skóre, ale z bezprostřední blízkosti mířil nad horní tyč.

Po změně stran domácí přidali v napadání a v 59. minutě se prosadil Fimino. Naskočil si na Milnerův centr a hlavičkou uklidil balón do soupeřovy branky. Reds po vstřeleném gólu ožili, tlačili se do zakončení, brankář hostů však odolával. Na druhé straně se ocitl ve velké příležitosti an Aanholt, jenže na Mignoleta nevyzrál. V 70. minutě obral o balón soupeře Firmino a a předložil Lallanovi ideální pas ke skórování. Anglický záložník nabídnutou šancí nepohrdl a zvýšil na 2:0. V 77. minutě se fanoušci v některých sektorech zvedli a na protest proti permanentnímu zvyšování cen vstupenek odešli ze stadiónu. Poté jakoby atmosféra na stadiónu domácí hráče omráčila.

V 82. minutě zdramatizoval utkání Johnson, když přímého kopu povedenou střelou snížil na 1:2. Dělbu bodů v závěru zařídil Defoe. Na hranici vápna se otočil okolo Sakha a vyrovnal na konečných 2:2. Černé kočky tak po třech zápasech vyzrály na obranu Reds.

Spurs vyhráli počtvrté v řadě

Kohouti vstoupili do utkání aktivně a soupeře jednoznačně přehrávali. Velkou příležitost si vypracovali až po půl hodině hry. Ben Davies dostal přesnou přihrávku do vápna, gólu však reflexivním zákrokem zabránil brankář Gomes. Ve 41. minutě se k míči propracoval Kane, k jeho smůle však o kousek přestřelil.

Londýnský klub v druhém poločase dominoval a po hodině hry přišel na hřiště Delle Alli. Anglický talentovaný záložník prokázal, že jak důležitým členem Spurs je. Pouhé čtyři minuty na hřišti mu stačili k tomu, aby připravil jediný gól pro Kierana Trippiera. Tottenham tak zvítězil počtvrté v řadě a posunul se na druhé místo tabulky.

Anglická fotbalová liga - 25. kolo:
Manchester City - Leicester 1:3 (87. Agüero - 3. a 60. Huth, 48. Mahríz)
Aston Villa - Norwich 2:0 (45. Lescott, 51. Agbonlahor)
Liverpool - Sunderland 2:2 (59. Firmino, 70. Lallana - 82. Johnson, 89. Defoe)
Newcastle - West Bromwich 1:0 (32. Mitrovič)
Stoke - Everton 0:3 (11. Lukaku z pen., 28. Coleman, 42. Lennon)
Swansea - Crystal Palace 1:1 (13. Sigurdsson - 47. Dann)
Tottenham - Watford 1:0 (64. Trippier)
Southampton - West Ham United 1:0 (9. Jošida)

Reklama