Hlavní obsah

Je snadné se vymlouvat, ale nebyla by to pravda, odmítl kouč City hledat vinu v příchodu Guardioly

Manchester/Praha

Mohl se vymlouvat. Bránit se a vykládat, že informace o příchodu Pepa Guardioly na Etihad Stadium zveřejněná počátkem týdne narušila atmosféru a klima v mužstvu a rozbourala jeho práci. Nic takového ovšem kouč Manchesteru City Manuel Pellegrini po senzační prohře s Leicesterem v 25. kole fotbalové Premier League neudělal. „Bylo by pro mě snadné něco podobného říct, ale nebyla by to pravda,“ odmítl hledat pro porážku 1:3 omluvy.

Foto: Jason Cairnduff, Reuters

Chilský trenér Manchesteru City Manuel Pellegrini.

Článek
Fotogalerie

Sestřih z utkání Manchester City - Leicester

Lekce od Lišek přitom musela být šokem i pro něho. A neustále dotazy, jak se cítí, když bez ohledu na konečné resumé sezóny ví, že v Manchesteru City stejně skončí, Pellegrinimu na pohodě rovněž nepřidávají.

„Během týdne jsem o těchto věcech řekl už příliš mnoho, takže nemyslím, že by bylo správné, abych se pokusil hledat výmluvy," reagoval chilský kouč po prohře s Leicesterem uvážlivě a s nadhledem, jak je ostatně jeho zvykem.

„Nechci proto na jakékoli dotazy na toto téma už odpovídat, i když by pro mě bylo snadné říct: Ano, ovlivnilo to mé hráče," odmítl svalovat po překvapivé porážce vinu na informace, které klubové vedení vypustilo na světlo světa dřív, než zřejmě mělo.

Vždyť Citizens válčí pořád na čtyřech frontách - v Premier League hrají o titul, v Ligovém poháru na ně čeká na konci února finále s Liverpoolem, v Lize mistrů se chystají na jarní osmifinále, ve hře jsou dál i v FA Cupu. A do toho generalita Manchesteru City oficiálně potvrdí, že Pellegrini po sezóně skončí a mužstva se ujme Pep Guardiola.

Pellegrini se nesnížil ani k tomu, aby za viníka porážky označil Yayu Tourého, kterého musel v 52. minutě vystřídat a jen tak naznačil, že dny legionáře z Pobřeží slonoviny jsou v Citizens zřejmě sečteny. Po příchodu nového trenéra nejspíš určitě.

„Nechci a nebudu mluvit o výkonnosti jednotlivých hráčů," pravil namísto toho Pellegrini. „Budu mluvit o svém týmu. Drželi jsme sice míč, ale příležitosti si nevytvořili. Špatně jsme napadali, špatně bránili, a proto jsme prohráli," uznal na rovinu, že jeho Citizens se nemohli Liškám rovnat a podlehli jim zcela zaslouženě.

Reklama

Související témata: