Hlavní obsah

Nic není rozhodnuto, doufá Pellegrini. Nejsme pod tlakem, libuje si Ranieri. A Lišky dál unikají

Tady už končí legrace, pánové. Před každým těžkým zápasem Lišek experti míní, že teď už padnou a začnou ztrácet. Skutečnost je ovšem přesně opačná. Fotbalisté Leicesteru nejenže Premier League dál vedou, oni konkurenci stále více unikají. V sobotu senzační lídr šokoval výhrou 3:1 na hřišti Manchesteru City a před druhým Tottenhamem má náskok pět bodů. Pořád ještě Lišky považujete za outsidera...?

Foto: Andrew Yates, Reuters

Robert Huth oslavuje se spoluhráči úvodní branku do sítě Manchesteru City.

Článek
Fotogalerie

Zázrak nekončí. A nervózním favoritům padá čelist níž a níž.

„Ve hře je ještě 36 bodů a nic není rozhodnuto. Dál jsme ve hře o titul. Je pro nás důležité postavit hráče rychle na nohy. Utrpěli jsme nečekanou porážku, ale musíme jít dál," řekl pro BBC trenér Manuel Pellegrini.

Jeho Citizens dostali za uši. „Leicester hrál lépe než my. Skóre otevřel hned ve třetí minutě, tak rychlý gól byl pro vývoj zápasu klíčový," kabonil se kouč Manchesteru City.

„Začátek zápasu rozhodně nebyl podle mých představ. Neodpovídal důležitosti utkání, nebylo znát, že hrajeme doma a chceme útočit na špici tabulky," vadí Pellegrinimu.

Teď mají na mušce Arsenal

Leicester si tentokrát poradil i bez gólů čarostřelce Vardyho, který právě v den další velké výhry prodloužil smlouvu s klubem až do června 2019.

„Hráli jsme velmi, velmi kompaktně, proto jsem věřil v dobrý výsledek," ujišťoval kouč Claudio Ranieri.

„Hrajeme bez tlaku. Nejsme to my, kdo by měl získat titul. A tak si můžeme našeho postavení v tabulce užívat. Tato liga je tak šílená a překvapivá... Nyní je důležité myslet na Arsenal, kde hrajeme příště," libuje si italský trenér.

Z obrovské šance, jež se jeho Liškám rýsuje, si těžkou hlavu nedělá. „Počkejme si do dubna. Moc dobře vím, že poslední zápasy jsou velmi tvrdé. Je to každopádně fantastický moment pro Premier League. Nikdo neví, kdo ji nakonec může vyhrát," poukazuje Ranieri.

Reklama

Související témata: