Hlavní obsah

Vedoucí Lišky jsou Kozákovi a spol. inspirací. Vybřednou Villans z bahna?

Birmingham

Teprve potřetí v letošní sezóně Premier League se fotbalisté Aston Villy dočkali ligového vítězství. Proti Norwichi se trefili Joleon Lescott a Gabriel Agbonlahor, který skóroval po 11 měsících a byl vyhlášen hráčem 25. kola. Villans sice dál zůstávají na chvostu tabulky, alespoň však oživili naděje na záchranu. Inspiraci hledají v Leicesteru, který byl před rokem v podobně svízelné situaci, letos však kraluje anglickému fotbalu.

Foto: Sport.cz s použitím Profimedia.cz

Video již není dostupné

Článek

Libor Kozák si kvůli zlomenině kotníku zhruba měsíc nekopne, jeho spoluhráči se však v sobotním záchranářském duelu činili. Výhra 2:0 nad Norwichem je pro Aston Villu nesmírně cenná, na nesestupové pozice totiž ztrácí osm bodů. A to už je hratelná pozice.

Leicester, kometa letošní sezóny, měl před rokem obdobné starosti. Z 29 duelů posbíral jen 19 bodů, ale nakonec skončil čtrnáctý (41). Hráči Aston Villy letos mají 16 bodů z 25 utkání. „A když se podíváte na Lišky teď, je to šílené, možná i neuvěřitelné, kam to za tok dotáhly. Kdo by to byl řekl? Měli bychom se inspirovat. Je před námi ještě dlouhá cesta a rozhodovat bude každý bod," tuší manažer birminghamského celku Remi Garde.

„Tohle vítězství je pro nás velkou vzpruhou. Roste nám sebevědomí, mizí drobné problémy a v týmu vidíte větší úsměvy," dodal kouč Villans.

Reklama

Související témata: