Hlavní obsah

Další rána pro Chelsea. Zoumovo hororové zranění vyděsilo i hráče Manchesteru United

Aktualizováno

Neporazitelnost pod vedením kouče Guuse Hiddinka fotbalisté Chelsea udrželi i po nedělním šlágru proti Manchesteru United (1:1), ale vydřený bod na Stamford Bridge byl vykoupen hororovým zraněním obránce Kurta Zoumy, který si nezahraje do konce sezóny. Jednadvacetiletý Francouz si poranil přední zkřížený vaz a po operaci ho čeká půlroční pauza, což je pro skomírající mistrovský celek další nepříjemná rána.

Foto: John Sibley, Reuters

Zraněný obránce Chelsea Kurt Zouma se svíjí v bolestech v duelu s Manchesterm United.

Článek

Sestřih z utkání Chelsea - Manchester United

Zouma si přivodil zranění sám. Před tím než se naplnila hodina zápasu, dopadl po výskoku nešikovně na napnutou pravou nohu, na níž se mu koleno ohnulo do hodně nepřirozené pozice. Obránce se skácel k zemi a s hlasitým nářkem se svíjel v bolestech.

Rodák z Lyonu byl odnesen na nosítkách a zápas pro něj skončil. Stadión po utkání opouštěl o berlích se zafixovanou nohou v přátelském rozhovoru s hráčem soupeře Marouanem Fellainim.

„Vyšetření ukázalo, že jsem si poranil přední zkřížený vaz. Tento týden půjdu na operaci a vrátím se silnější," napsal později na twitteru.

Zoumu přímo na hřišti i na sociálních sítích podpořili fanoušci a hráči, kteří mu přáli mu brzké uzdravení. „Přeji všechno nejlepší Kurtu Zoumovi. Ať jsi co nejdříve fit," napsal mimo jiné obránce Manchesteru United Luke Shaw, jenž je kvůli zlomenině nohy z utkání proti PSV Eindhoven od září mimo hru.

Reklama

Související témata: