Hlavní obsah

Ty dostaneš padáka! opřel se frustrovaný trenér United do novináře

Londýn

Trenér fotbalistů Manchesteru United Louis van Gaal je se zástupci médií na ostrovech na válečné stezce. Kritika výkonů jeho svěřenců, herního stylu mužstva a pozice slavného týmu v tabulce i neustávající spekulace o možných nástupcích dlouhodobě vytvářejí tlak na psychiku nizozemského kouče. Popudlivě reagoval i na tiskové konferenci po nedělní remíze 1:1 s Chelsea v rámci 25. kola Premier League.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Nizozemský kouč Louis van Gaal je na lavičce Manchesteru United pod permanentním tlakem.

Článek

Sestřih z utkání Chelsea - Manchester United

Rudí ďáblové sahali na Stamford Bridge po výhře nad úřadujícími šampióny, nakonec však domácí Diego Costa v nastaveném čase vyrovnal. Van Gaal pak na dotaz, zda jsou pro něho poslední výsledky mužstva povzbuzením, přestože v létě s největší pravděpodobností klub opustí a na lavičce ho zřejmě vystřídá José Mourinho, na tazatele vypálil:

„Vy jste mluvil s (výkonným místopředsedou) Edem Woodwardem nebo s (majiteli) Glazerovými?" Žurnalista namítl, že klub spekulace o příchodu bývalého kouče Chelsea nevyvrátil.

„A proč by měl dementovat něco, co si vy (novináři) vymyslíte?" pokračoval Van Gaal. „Vždyť je to každý týden stejné, píšete si, co chcete. Na takový dotaz ani nebudu odpovídat. To já taky můžu říct vám, hej, ty dostaneš padáka! Jak se jmenujete? Zveřejníme vaše jméno, představíme vaši manželku, děti."

Chyboval i rozhodčí?

Van Gaal přiznal, že je frustrovaný z výsledku, protože podle jeho mínění byli United po značnou část zápasu lepší. Své si našel na rozhodčím zápasu Michaelu Oliverovi. „V nastavení ukončil zápas v momentu, kdy jsme byli u míče a šli do protiútoku. A stejně tomu bylo i v prvním poločasu. To je necitlivé. Když dovolíte jednomu mužstvu rozehrát roh, měli byste dát šanci k protiakci také druhému týmu. Tohle nebylo vůči nám fér."

United se v této sezóně pod čtyřiašedesátiletým Nizozemcem trápí výsledkově i herně, z 25 kol anglické ligy jen jedenáctkrát vyhráli a z pátého místa ztrácejí dvanáct bodů na vedoucí Leicester. Navíc už také vypadli z Ligy mistrů a Ligového poháru.

V médiích je podle spekulací nejžhavějším adeptem na trenérskou pozici Mourinho, možná je prý i varianta, že by na lavičku United jako dočasný trenér usedl současný asistent Ryan Giggs. Van Gaal už dokonce koncem ledna údajně nabídl po ligové porážce 0:1 od Southamptonu rezignaci, vedení klubu ji však nepřijalo.

Vystřídá José Mourinho Louise van Gaala na lavičce Manchesteru United?
Ano
76,2 %
Ne
23,8 %
Celkem hlasovalo 16011 čtenářů.

Reklama