Hlavní obsah

Özil se nenutí do finálních přihrávek, věří Rosický v titul pro Arsenal

Londýn

Tomáš Rosický prožívá možná nejnáročnější období kariéry. Po dlouhodobé rekonvalescenci se hned v úvodním zápase za A tým Arsenalu zranil. I přes vlastní trable ale věří, že je součástí týmu, který v letošní sezóně může po dlouhých dvanácti letech dosáhnout na mistrovský titul. Trenér Arséne Wenger k tomu má podle Rosického dvě velké zbraně: Mesuta Özila a Alexise Sáncheze.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Záložník Arsenalu Mesut Özil.

Článek

Z fotbalistů Arsenalu v poli v letošním ročníku vyčnívá zejména Özil. Němec zažívá od svého přestupu z Realu Madrid v roce 2013 nejlepší ročník. Celé lize jednoznačně vládne ve statistice gólových přihrávek. Těch má na svém kontě už šestnáct, druhý Rijád Mahríz z Leicesteru přihrál na deset gólů.

„Mesut byl vždycky speciální talent, to bylo patrné hned, jak sem (na Emirates Stadium) přišel," řekl Rosický pro oficiální web Gunners. „V minulé sezóně byl nějakou dobu mimo, takže potom nemohl najít rytmus. Ale teď, když hraje od začátku sezóny, všichni vidí, jak velký talent je," dodal pětatřicetiletý záložník.

Wengerovi dlouhou dobu chyběl pro natažený zadní stehenní sval také další důležitý člen základní sestavy Alexis Sánchez. I Chilan už je ale zpátky ve hře. „On (Özil) a Alexis jsou rozdíloví hráči. Oba mají sílu na to, aby týmu vyhráli zápas. Proto je ohledně šance na titul životně důležité, že mají dobrou formu," prohlásil pražský rodák.

A vzápětí vysvětlil, proč Özilův styl hry obdivuje. „Nejlepší věc na Mesutovi je, že se nenutí do finálních přihrávek. Všichni víme, jak skvělé finální přihrávky má, ale všimněte si, že je používá jen tehdy, když k tomu má správnou příležitost. Pokud se taková neobjeví, klidně dál kombinuje se spoluhráči," vysvětlil Rosický. „To je to, co se mi na něj líbí nejvíc," dodal.

Kdo vyhraje titul v Premier League?
Leicester
36,5 %
Tottenham
4,5 %
Arsenal
51,5 %
Manchester City
5,9 %
Jiný tým
1,6 %
Celkem hlasovalo 3749 čtenářů.

Reklama

Související témata: