Hlavní obsah

Manchester City - Tottenham 1:2Kohouti vykradli Etihad Stadium a slaví pátou výhru v řadě

Manchester/Praha
Aktualizováno

A zase ne! Fotbalisté Manchesteru City ani napodruhé v řadě neuspěli na domácí půdě se soupeřem z vrchních pater tabulky Premier League. Stejně jako před týdnem, kdy podlehli Leicesteru (1:3), tak i v neděli v 26. kole anglické ligy nestačili na svého konkurenta v boji o mistrovství titul. Svěřenci Manuela Pellegrini podlehli Tottenhamu 1:2 a ze čtvrté příčky ztrácí na třetí Arsenal čtyři body. Kohouti naopak popáté v řadě zvítězili a patří jim druhá pozice o skóre před Kanonýry.

Článek

Od dvou domácích střetnutí si rozhodně slibovali více. Nakonec v nich nezískali ani bod. Pro hráče Manchesteru City trpká realita. Po porážce od Leicesteru přišlo zaváhání i proti Tottenhamu, a tak v boji o mistrovský titul ztrácí na své konkurenty už čtyři body.

Všechny zajímavé momenty duelu proti Spurs se odehrály ve druhém dějství. Do vedení se dostali hostující Spurs, když rozhodčí Mark Clattenburg v 53. minutě odpískal diskutabilní pokutový kop po ruce Raheema Sterlinga. Ten s jistotou proměnil nejlepší střelec Tottenhamu Harry Kane a připsal si šestnáctý zářez v letošním ročníku.

Čtvrt hodiny před koncem sice srovnal střídající útočník domácích Kelechi Iheanacho, když nekompromisní střelou pod břevno zakončil kooperaci Davida Silvy s Gaëlem Clichym.

Poslední slovo ale měli opět hosté. Kolmici za obranu Citizens zpracoval a stoprocentně využil Christian Eriksen a zařídil Kohoutům páté ligové vítězství v řadě a posun na druhé místo o skóre před Arsenal. Manchester City padl podruhé za sebou na Emirates Stadium a zůstává čtvrtý.

Anglická fotbalová liga - 26. kolo:
Manchester City - Tottenham 1:2 (74. Iheanacho - 53. Kane z pen., 83. Eriksen).

Reklama

Související témata: