Hlavní obsah

Byl to úžasný pocit, radoval se Welbeck, když spasil Kanonýry

Londýn/Praha

Naposledy si zahrál pětadvacetiletý Danny Welbeck Premier League 26. dubna proti Chelsea. Zranění kolena mu vystavilo stop. Když to vypadalo na návrat, musel na další operaci. Deset měsíců pak čekal na návrat. A byl impozantní. Nastoupil v 83. minutě nedělního šlágru 26. kola anglické fotbalové ligy proti lídrovi tabulky Leicesteru. Stadión Emirates Stadium stál a tleskal vstoje. Nadšením pak vybuchl v páté minutě prodloužení, kdy právě Welbeck usměrnil míč z trestného kopu Mesuta Özila k tyči a Arsenal vyhrál 2:1.

Foto: Matt Dunham, ČTK/AP

Útočník Arsenalu Danny Welbeck se raduje z rozhodujícího gólu do sítě Leicesteru v zápase 26. kola anglické Premier League.

Článek
Fotogalerie

„Byl to úžasný pocit, vstřelit vítězný gól takhle na konci zápasu. Pro nás znamenal tři důležité body. Když jsem viděl, jak si Mesut rovná míč, jen jsem se snažil dostat do dobré pozice v obranné linii soupeře. Naštěstí míč přilétl směrem ke mně a já jsem se dostal do dobrého postavení vůči letícímu balónu. A pak jsem se snažil ho usměrnit k tyči, to se povedlo," popsal Welbeck svoji životní trefu.

Nekonečné čekání na návrat

Po vstřeleném gólu skočil Welbeck mezi fanoušky a za ním se vrhli spoluhráči. Vypadalo to, že ho všichni umačkají. „Já ani nevím, co jsem po tom gólu dělal. Viděl jsem radostí šílené obličeje, tak jsem se k nim vrhl. Až po utkání jsem viděl pár snímků té situace... Byla to obrovská euforie poté, co jsem skočil do toho davu. Šílené, ale krásné," zářil štěstím Welbeck.

Když přišla řeč na jeho zranění, zvážněl. „Bylo to pro mne nekonečné čekání. Měl jsem výbornou péči lékařů a všech lidí kolem, ale připadalo mi strašně dávno, co jsem byl naposledy na hřišti. Všichni se snažili, abych zůstal pozitivní. Byla to nejdelší doba v mojí dosavadní kariéře, jakou jsem nehrál zápas. Ta práce a trpělivost se nakonec vyplatily," pravil s ulehčením.

Wenger se rozhodl den před utkáním

Kouč Arséne Wenger informoval pravidelně o lepšícím se Welbeckově stavu. Termín, kdy ho pošle na hřiště, ale nechtěl říkat nahlas, nechtěl nic uspěchat. Byl tu také nedávný případ Tomáše Rosického, který se vrátil po osmi měsících a po čtyřech minutách na hřišti se znovu zranil...

„Rozhodl jsem se v sobotu. V posledních dvou dnech byl Danny v tréninku velmi přesvědčivý. Ještě na páteční dopolední tiskové konferenci před zápasem jsem plánoval, že ho pošlu na hřiště až příští týden. Ale v posledních dvou tréninkových jednotkách byl velmi silný. Nakonec jsem se rozhodl, že ho zařadím do týmu na zápas s Leicesterem," řekl Wenger po nedělním utkání.

Arsenal teď bude silnější

Proti Leicesteru mu vyšla perfektně dvě střídání. Nejprve poslal na hřiště Thea Walcotta, který vyrovnal na 1:1. Vítězný gól pak zařídil Welbeck. Kouč jeho zařazení dlouho zvažoval. „Ano, to byla těžké a nakonec velké rozhodnutí. Danny Welbeck je skvělý hráč, ale v naší práci nikdy nevíte, pokud někoho pošlete na trávník, jestli bude skórovat, nebo ne. To si jen přejete," přiznal.

„Jsem extrémně šťastný za Dannyho, protože byl po dobu deseti měsíců mimo. To je pro hráče věčnost. Pracovali jsme velmi pečlivě a tvrdě, náš lékařský tým, fitness tým, abychom ho přivedli zpět tak silného. Nezapomínejme, že nehrál za první tým ani jednu minutu, jen pětačtyřicet za juniorku. Danny je ale mentálně silný, pracoval tvrdě, proto už je fit," dodal Wenger s tím, že návrat Walcotta a Welbecka přišel v pravý čas. „Ti dva mění úplně naše možnosti v útoku. Budeme silnější," zdůraznil kouč Arsenalu.

Reklama

Související témata: