Hlavní obsah

Koketování s titulem kouč Tottenhamu dál bagatelizuje, Kane je troufalejší

Válčí na třech frontách, v Premier League se po nedělní výhře nad Manchesterem City znovu vyšplhal se svými svěřenci na druhou příčku, přičemž na vedoucí Leicester ztrácí jen dva body. Přesto kouč Tottenhamu Mauricio Pochettino bagatelizuje úvahy, že by se Kohouti zařadili mezi aspiranty na titul. „Za výhru jsem rád, protože pro nás znamená mnohem víc než jen tři body, ale máme velmi mladé mužstvo, které postrádá zkušenosti,“ promlouval Argentinec po vítězství 2:1 na půdě Citizens.

Foto: Lee Smith, Reuters

Fotbalisté Tottenhamu Cristian Eriksen (vlevo) s Harrym Kanem oslavují gól do sítě Manchesteru City v 26. kole anglické Premier League.

Článek
Fotogalerie

Pro Citizens to byl další tvrdý direkt. Nejprve domácí prohra s Leicesterem, teď tři body ztracené v konfrontaci s Tottenhamem, který vyhrál v Premier League popáté za sebou.

Rozhodla sporná penalta?

„Průběh zápasu i výsledek ovlivnila penalta. Míč odražený od zad Sterlinga se dotkl jeho loktu jen nepatrně, takže si nemyslím, že by za takovýto kontakt s balónem měl sudí nařídit penaltu," kritizoval domácí trenér Manuel Pellegrini verdikt rozhodčího Clattenburga.

„Bohužel šlo o stejného rozhodčího, který v našem prvním vzájemném utkání s Tottenhamem uznal soupeři dva góly z ofsajdu. Máme na něho smůlu. Nic s tím samozřejmě nenaděláme, mohu si jen postesknout."

Pochettino nabádá ke klidu

Penalta, kterou v 53. minutě proměnil Kane ve vedoucí gól, pochopitelně Kohoutům pomohla.

„Mohli jsme hrát klidně, dobře bránit a čekat, protože City potřebovalo a chtělo vyhrát. Na tom byla založena naše taktika - zachovat klid a skórovat," netajil argentinský kouč Pochettino. „Plán to byl perfektní a hráči ho dokonale splnili. Proto jsem s výkonem velice spokojený. Vždyť jsme vyhráli na hřišti mužstva, jež má v sestavě spoustu hráčů světové třídy."

Že by ale snad vítězství na Etihad Stadium byla předzvěstí ataku na titul, o tom nechtěl Pochettino ani slyšet. „Teď je ze všeho nejdůležitější, abychom byli v klidu. Stejně, jako tomu bylo na začátku sezóny.

„Máme velmi mladé mužstvo, na které čeká spousta zápasů," připomínal, že Tottenham válčí na třech frontách - v Premier League, FA Cupu a Evropské lize. „Teď získáváme zkušenosti pro budoucnost," dodával kouč Spurs.

Kane: Víme, čeho jsme schopni

To autor vedoucího gólu Harry Kane dával před kamerami na vědomí daleko větší troufalost a sebevědomí.

„Záleží na vás, zda nás řadíte mezi aspiranty na titul. My víme, čeho jsme schopni a cítíme, že můžeme v lize porazit každého," reagoval na dotaz, zda se Tottenham výhrou nad Citizens přihlásit do boje o ligový primát.

„Bylo to pro nás velké vítězství, protože City je top mužstvem, ale nesmíme se jím nechat unést, i když nám dodalo další sebedůvěru. Bojujeme ve třech soutěžích a všechny bereme velice vážně, ale zároveň si uvědomujeme, že nás čeká ještě dlouhá cesta, abychom je vyhráli," promlouval Harry Kane před kamerami Sky Sports.

Reklama