Hlavní obsah

Zatímco soupeři hrají a trénují, kanonýr Leicesteru Vardy krmí v Dubaji tygry

Dubaj/Praha

Zná své pappenheimské... Když trenér leadera Premier League Claudio Ranieri dopřával svým svěřencům uprostřed soutěže týdenní volno, prohlásil, že je mu naprosto jedno, kde a jak ho prožijí. „Nevím, kam pojedou. Možná do Dubaje. Ať si vyrazí, kam chtějí,“ nezajímal se o to, kde budou hráči relaxovat. V odhadu se nespletl. Hned několik fotbalistů Leicesteru se vydalo za teplem, sluníčkem a odpočinkem opravdu do Emirátů. Nejlepší střelec jeho týmu Vardy mezi nimi.

Foto: Sport.cz

Kanonýr Leicesteru Vardy krmil v Dubají malého tygra.

Článek

Zatímco hráči ostatních týmů Premier League absolvují zápasy evropských pohárů a FA Cupu, nebo alespoň polykají tréninkové dávky, fotbalisté Leicesteru si užívají volna a odpočinku.

Italský kouč Claudio Ranieri jim během vánočního večírku slíbil, že pokud v ligových duelech s Liverpoolem, Manchesterem City a Arsenalem získají devět bodů, dopřeje jim týdenního volna. Lišky totiž nehrají ani evropské poháry a na Ostrovech už z pohárových soutěží rovněž vypadly.

Ranieriho svěřenci sice posbírali jen šest bodů, jejich kouč jim však navzdory prohře na Arsenalu volno dopřál. A dokonce na celý týden.

„Proti Gunners bojovali tak, že to pro mě bylo stejné, jako by zápas vyhráli," argumentoval a jedním dechem přiznával, že dopřát hráčům v naplno běžící soutěži týdenní volno sice hranicí s hazardem, ale on na sebe přesto riziko vzal.

„Odpočinek v teple a na sluníčku jim pomůže víc než tréninky," tvrdil.

Hráči poslechli a za teplem se rozletěli. Hlavně do Dubaje. Nejlepší střelec Leicesteru Jamie Vardy se tam dokonce vydal do zoologické zahrady, kde společně s manželkou krmili mládě tygra.

Fotografií se pochopitelně okamžitě pochlubili na facebooku, přičemž autor 19 ligových gólů se svěřil: „Úžasný zážitek."

Příznivci Lišek doufají, že se Vardy vrátí z Dubaje stejně hladový, jaký malý tygr a že dalšími góly pomůže Leicesteru vystřílet titul.

Reklama

Související témata: