Hlavní obsah

Noční můrou by bylo vyřazení z FA Cupu, nikoli repríza utkání, tvrdil navzdory nabitému programu kouč Arsenalu

Londýn/Praha

Pro Wengera a jeho Arsenal nesporně komplikace. V už beztak nabitém termínovém kalendáři další zápas navíc. V osmifinálovém duelu FA Cupu totiž uhráli Gunners s Hullem jen bezbrankovou remízu, takže o postupujícím rozhodne nové utkání na hřišti vedoucího týmu druhé ligy. „Není to dobrá zpráva,“ přiznal kouč Kanonýrů. „Opakovaný zápas FA Cupu je specifikou anglických pravidel a musíme ho respektovat.“

Foto: Frank Augstein, ČTK/AP

Alex Oxlade-Chamberlain jasně ilustruje rozčarování Arsenalu...

Článek
Fotogalerie

Program Arsenalu je nabitý až hrůza. Na ligové scéně hon za vedoucí příčkou a vysněným titulem, v pohárové Evropě osmifinálová konfrontace Ligy mistrů s Barcelonou, jejíž první díl čeká na Gunners už v úterý. A do toho všeho teď ještě repríza FA Cupu s Hull City.

Pochopitelně že vzhledem k úternímu střetnutí Champions League s Barcelonou nenechal trenér Wenger v sestavě svého týmu kámen na kameni. Do brány neposlal Čecha, ale Ospinu, sáhl i k dalším změnám.

Kouč Hullu Steve Bruce, jehož tým usiluje o návrat do Premier League, se ovšem zachoval podobně. Logicky. Na evropské scéně sice se svým týmem neúčinkuje, ale už v úterý na něj čeká střetnutí s Ipswichem, jenž bude pro naplnění postupových ambicí hodně důležitý.

V sestavách obou mužstev proto došlo k celkem devatenácti změnám oproti obvyklému složení.

„K některým jsem prostě sáhnout musel. Özil byl během týdne trochu nemocný, Ramsey zase sehrál spoustu zápasů, takže si potřeboval odpočinout. Jinak jsem ale postavil tým, který měl na to, aby zápas vyhrál," bránil se Arséne Wenger výtkám, že ve svých plánech odsunul FA Cup na druhou kolej.

„Nic takové, jsem tradicionalista a FA Cup miluji," reagoval na kritiku i projevovanou nespokojenost šedesáti tisíc fanoušků na Emirates Stadium po zápase, jenž byl reprízou finále z roku 2014.

„Fanoušci chtějí, abych kupoval stále nové a nové hráče, a když je postavím, v tu ránu se ptají: Proč si hrál právě s nimi?" připomínal, že je mezi dvěma mlýnskými kameny.

Pravdou je, že Arsenal měl v pohárovém osmifinále jasně navrch, vytvořil si řadu šancí, ale brankáře Jakupoviče překonat nedokázal.

„Byl prostě vynikající," ocenil jeho životní výkon i trenér Wenger. „Poslali jsme na jeho bránu dvacet střel, měli sedmdesát procent zápasu pod kontrolou, ale gól jsme prostě nedali," dodával, přičemž i neodpískaným penaltám proti Hullu se vyjadřovat nemínil. „Mohu ovlivnit hru svého mužstva, nikoli rozhodnutí sudího."

Další zápas v nabitém programu navíc samozřejmě představuje pro Arsenal komplikaci, Wenger však odmítl, že by repríza souboje s Hullem pro něho představovala noční můru.

„Noční můrou by bylo, kdybychom z FA Cupu vypadli. Pokud bych měl volit mezi vyřazením a novým zápasem, jednoznačně bych volil reprízu utkání," tvrdil Wenger, který si svůj jubilejní stý zápas v FA Cupu představoval pochopitelně také jinak.

Reklama