Hlavní obsah

Blues rozstříleli Citizens a postoupili do čtvrtfinále FA Cupu!

Londýn

Fotbalisté Chelsea deklasovali před vlastními diváky v osmifinále anglického FA Cupu Manchester City 5:1 a probili se do čtvrtfinále. Guus Hiddink tak stále drží stoprocentní bilanci v Anglickém poháru. Bez opor prohrál Manchester City už třetí soutěžní utkání po sobě, což se mu nestalo od listopadu 2010. V londýnském derby proti Tottenhamu uspěli hráči Crystal Palace, kteří gólem Kellyho zvítězili na White Hart Lane 1:0. Výhru si také připsali Kladiváři, kteří vysoko přehráli druholigový Blackburn 5:1.

Foto: John Sibley, Reuters

Eden Hazard oslavuje se spoluhráči čtvrtý gól do sítě Manchesteru City

Článek
Fotogalerie

Citizens přijeli na Stamford Bridge bez několika opor, které se obvykle objevují v základní sestavě. Naopak kouč Hiddink vyrukoval se všemi esy kromě obránce Terryho, jenž si minulý týden proti Newcastlu poranil kolenní šlachy.

První možnost si již ve třetí minutě vypracovali hosté zásluhou Faupaly. Postupně však otěže zápasu převzala Chelsea. Ve 13. minutě předvedl pohlednou spolupráci Fabregas se zakončujícím Pedrem, ale pokus španělského záložníka skončil jen na pravé tyči. Domácí nadále kontrolovali hru a náhradní brankář Caballero byl v neustálé pohotovosti.

Po půl hodině se Blues konečně dočkali. Costa si v malém vápně počkal na Hazardův centr a hlavou otevřel skóre. Londýňané se ovšem neradovali dlouho. Po přiťuknutí Iheanacha bleskově srovnal Faupala. Azpilicueta při snaze odkopnout míč trefil pouze nohu devatenáctiletého útočníka a francouzský talent si tak mohl připsat první branku v dresu Manchesteru City. V závěru půle se parádní zákrokem blýskl Caballero, který famózně zlikvidoval tutovku Pedra.

Druhý poločasu vyšel domácím náramně. Hned po změně stran si vyměnil balón Hazard s Willianem a Brazilec nekompromisně prostřelil bezmocného argentinského gólmana. O pár minut později se k odraženému balónu dostal Gary Cahill a z hranice pokutového území zvýšil na 3:1. Po faulu Demichelise zahrával Eden Hazard přímý volný kop a umístěnou střelou překonal brankáře City počtvrté.

Hráči Chelsea pokračovali v nátlakové hře a po dalším nedovoleném zákroku Demichelise mohli přidat pátou branku, jenže Oscar penaltu nevyužil. V závěru přidal ještě jeden gól Traoré a uzavřel účet utkání na konečných 5:1. Svěřenci nizozemského stratéga si tak před zraky majitele klubu Romana Abramoviče zajistili čtvrtfinále nejstarší fotbalové soutěže na světě.

Stejným výsledkem jako Chelsea vyhrál také West Ham v Blackburnu. Londýnský tým sice na hřišti druholigového celku prohrával, ještě do poločasu ale skóre otočil a nakonec slavil jednoznačné vítězství. Do čtvrtfinále postoupil také Crystal Palace. Svěřenci Alana Pardewa sice od Vánoc nedokázali zvítězit v lize, v FA Cupu se jim ovšem daří a tentokrát po výhře 1:0 vyřadili Tottenham.

Osmifinále FA Cupu:
Blackburn - West Ham United 1:5 (20. Marshall - 36. a 90.+1 Payet, 64. a 85. Emenike, 26. Moses)
Tottenham - Crystal Palace 0:1 (45.+1 Kelly)
Chelsea - Manchester City 5:1 (35. Costa, 48. Willian, 53. Cahill, 67. Hazard, 89. Traoré - 37. Faupala)

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články