Hlavní obsah

Manchester? To je otázka za milión dolarů, říká nic netušící Mourinho

Kouč José Mourinho, který byl v prosinci odvolán od fotbalistů Chelsea, je rád, že momentálně nemá práci. Zároveň ale doufá, že od léta už znovu začne trénovat. Nemá ale tušení, zda by to mohlo být na lavičce Manchesteru United, kde by mohl nahradit kritizovaného Louise van Gaala.

Foto: Antonio Calanni, ČTK/AP

José Mourinho na milánském stadiónu San Siro.

Článek

"Je to docela legrační kariéra, protože jsem stále anglickým šampiónem a nemám práci," řekl podle agentury Reuters během besedy se studenty na jedné ze singapurských škol Mourinho, který s Chelsea vloni získal titul, ale na konci minulého roku byl kvůli špatným výsledkům v Premier League odvolán.

Žádnou konkrétní nabídku prý zatím nemá. "Četl jsem mnoho různých věcí. Jeden den se říká, že jdu do Číny, druhý den zase lidé říkají, že se vracím do Interu Milán. Teď jsem tady a lidé pravděpodobně říkají, že povedu singapurský národní tým," smál se Mourinho. "Každý den přicházejí nové informace, ale skutečnost je taková, že nemám práci a v tuhle chvíli jsem rád, že ji nemám," podotkl třiapadesátiletý portugalský kouč.

Připustil však, že od příští sezóny už by zase chtěl trénovat. "Fotbal mám tak rád a chybí mi. Takže když dostanu šanci, vrátím se. Teď si užívám klidný život v době, kdy nepracuji ve fotbale, a doufám, že v létě budu zpátky," uvedl Mourinho.

Některá média spekulují, že by mohl v Manchesteru United od příští sezóny nahradit kritizovaného Van Gaala. "To je otázka za milión dolarů. Nikdo neví a já jsem ten první, co neví," konstatoval Mourinho.

Reklama