Hlavní obsah

West Ham - Sunderland 1:0Kladiváři zdolali Sunderland

Londýn

Fotbalisté West Hamu udolali v sobotním utkání 27. kola anglické Premier League doma Sunderland 1:0 a vyšvihli se v neúplné tabulce na páté místo před Manchester United.

Článek

Svěřenci kouče Allerdyceho začali náporem, usadili se před brankou soupeře, ale výraznější možnost ke skórování si nepřipravili. Postupem času se Kladiváři uklidnili a převzali otěže zápasu. V 19. minutě pak domácí poprvé zahrozili.

Lanzini obešel tři protihráče, ideálně našel Nobla, jenže jeho pokus vytěsnil na břevno Mannone. Po půl hodině otevřel skóre Michail Antonio, který se po laxním přístupu van Aanholta prodral do pokutového území a střelou na vzdálenější tyč překonal bezmocného brankáře Mannoneho.

Sunderland hrál po přestávce aktivněji. Útočník Defoe utekl domácím obráncům, jenže se skákaným balónem si nedokázal poradit tak, aby tváří v tvář Adriánovi zakončil přesně. V 75. minutě se ve stoprocentní šanci objevil Rodwell, ale španělský gólman Adrián fantasticky zabránil vyrovnání. Na druhé straně mohl zvýšit Caroll, ovšem trefil pouze břevno. Černé kočky bojovaly, ale londýnský klub v závěru odolal. Hammers tak v domácím prostředí neprohráli ve všech soutěžích už třinácté utkání v řadě.

Anglická fotbalová liga - 27. kolo:
West Ham United - Sunderland 1:0 (30. Antonio)

Reklama

Související témata: