Hlavní obsah

West Bromwich - Crystal Palace 3:2WBA vyzrál na Eagles

West Bromwich

Fotbalisté West Bromwiche deklasovali ve 27. kole anglické Premier League Crystal Palace 3:2 a přeskočili soupeře v neúplné tabulce. Albion o vítězství rozhodl v prvním poločase, v němž třikrát skóroval.

Článek

Domácím vyšla úvodní půl hodina, během níž si vypracovali tříbrankový náskok. Již ve 12. minutě se dostal do zakončení Rondon, ale brankář Hennessey ještě stačil pohotovým zákrokem zabránit gólu. Následně se však k odraženému míči dostal Graig Gardner a bez potíží otevřel skóre. Ve 20. minutě už to bylo 2:0. Na Gardnerův centr si vyskočil Dawson  a razantní hlavičkou poslal balón podruhé za záda brankáře Hennesseyho. Po půl hodině zvýšil na 3:0 Saido Berahino, který si v pokutovém území ideálně zpracoval přihrávku a z první vypálil do pravé části branky.

Záhy po přestávce se podařilo Eagles snížit. Connor Wickham se prosmýkl mezi několika protihráči a chladnokrevně překonal Fostera. Dvaadvacetiletý anglický útočník přidal další zásah a vykřesal v poslední desetiminutovce pro hosty ještě naději na bodový zisk. Po centru Mutche se v brankovišti dostal k dorážce a napálil míč do šibenice. Evidentně povzbuzení hosté vrhli všechny síly do ofenzívy, ale vyrovnat se jim už nepodařilo. Londýnský klub tak čeká na vítězství už deset zápasů.

Anglická fotbalová liga - 27. kolo:
West Bromwich - Crystal Palace 3:2 (12. Gardner, 20. Dawson, 31. Berahino - 48. a 80. Wickham)

Reklama

Související témata: