Hlavní obsah

Jsme v bezpečí a sníme, taková je naše mentalita, tvrdil kouč vedoucích Lišek Ranieri

Londýn/Praha

Prožil si nervy, ale nezapochyboval ani chvíli. „Věřil jsem až do poslední chvíle, že vítězný gól vstřelíme. Ale bylo hodně těžké a hlavně složité, aby stejně trpěliví byli i hráči,“ přiznával před kamerami Sky Sports kouč Leicesteru Claudio Ranieri. Jeho tým skutečně v 89. minutě vítězný gól vstřelil a po 27. kole vede anglickou Premier League. Na druhý Tottenham má k dobru dva body, na třetí Arsenal už zase pět bodů.

Foto: Alan Walter, Reuters

Leonardo Ulloa oslavuje vítěznou branku do sítě Norwiche.

Článek
Fotogalerie

Sestřih z utkání Leicester - Norwich

Už před zápasem s Norwichem tvrdil kouč Lišek, že na jeho svěřence čeká mnohem těžší duel, než byl ten předchozí na Arsenalu.

Sestřihy zápasů 27. kola Premier League
West Ham United - Sunderland 1:0
Leicester - Norwich 1:0
Southampton - Chelsea 1:2
Stoke - Aston Villa 2:1
Watford - Bournemouth 0:0
West Bromwich - Crystal Palace 3:2
Manchester United - Arsenal 3:2
Tottenham - Swansea 2:1
Zápasy Liverpool - Everton a Newcastle - Manchester City byly odloženy kvůli finále Ligového poháru

„Měl jsem obavy, co s hráči udělá čtrnáctidenní přestávka," přiznával Ranieri, který hráčům dokonce dopřál týdenní volno. Leicester totiž nehraje už žádné poháry, takže kouč usoudil, že hráčům víc prospěje relax v teple, než tréninkové galeje.

„Byl to risk, protože po dvou týdnech jsme přece jen mohli vypadnout z tempa. Ale teď už jsem v klidu, obavy jsou pryč, uvolnění jsme všichni," pochvaloval si Ranieri poté, co Ulloa dal minutu před koncem vítězný gól znamenající tři body.

„Je to fantastický fotbalista. V této sezóně toho moc nenahrál, ale když se dostane na hřiště, počíná si skvěle. Teď se po porážce na Arsenalu postaral o náš restart," chválil Ranieri argentinského útočníka.

Leicester vyhrál doma už pátý zápas v řadě, což mu samozřejmě dopomáhá k vedoucí příčce. „Je to pro nás velice důležitá výhra. Už proto, že jsme opět naplnili filosofii, kterou se snažím hráčům vštěpovat. Hrát kompaktně, držet čisté konto a být trpěliví. Na konci pak můžete zápas vyhrát," prozrazoval Ranieri, co neustále infikuje svým svěřencům.

O titulu nahlas nemluví

Klání s Norwichem bylo dokladem, že jeho nabádání funguje. „Soupeř hrál velmi dobře, kompaktní defenzívou uzavíral prostory, takže jsme to měli hodně těžké. V posledních dvaceti minutách se protiútoky střídaly na obou stranách, takže gól jsme mohli dát my, stejně jako Norwich," glosoval Ranieri partii, kterou v 89. minutě rozhodl Ulloa.

Jedenáct kol před koncem Premier League tak Lišky dál vedou tabulku, ale jejich trenér o titulu nahlas nemluví.

„Konec je daleko. Pokud se soupeři rozjedou, mohou vyhrát všechny zbývající zápasy. My jsme jiní, pro nás představuje každé další utkání finále. Jsme v bezpečí a sníme, taková je prostě naše mentalita," tvrdil Ranieri a hned přidával, že okamžitě po výhře nad Norwichem začal myslet na příští střetnutí.

„S West Bromwichem to bude derby a tudíž velmi těžký zápas," připomínal další program Lišek.

Reklama