Hlavní obsah

Krok zpátky, Čech na Old Trafford po čase vypadl z hitparády

Je to k vzteku. V přímé bitvě o titul minule své Kanonýry posunul jen dva body za vedoucí Leicester. Jenže po porážce 2:3 na Old Trafford s Manchesterem United už Arsenal znovu ztrácí na lídra pět bodů. Petr Čech teprve podruhé z šesti posledních kol chybí v brankářské hitparádě, minule dvakrát po sobě obsadil druhé místo. Výběru pěti nejlepších zákroků 27. kola anglické Premier League vévodí Vito Mannone ze Sunderlandu.

Foto: Sport.cz s použitím Reuters

Video již není dostupné

Článek

Další velká komplikace. Kanonýrům už uniká nejen vedoucí Leicester, ale také druhý Tottenham. To všechno kvůli těsné porážce na Old Trafford.

„Výhrou nad Leicesterem v minulém kole jsme udělali důležitý krok kupředu. Tentokrát, bohužel, krok zpátky. Nedá se nic dělat. Teď musíme vyhrát oba nejbližší zápasy," citují Petra Čecha jeho webové stránky.

Anglickou ligu čeká v týdnu vložené kolo. „Ve středu hrajeme se Swansea, v sobotu na Tottenhamu. Jediná naše šance je pokračovat v práci, vyhrávat a zkusit využít toho, když týmy před námi ztratí, abychom se jim přiblížili," uvědomuje si Čech.

Gólmanskou hitparádu obsadily převážně pohotové zákroky proti zakončení z malého vápna. Vitto Mannone je výjimkou. Mark Noble z West Hamu vypálil dalekonosnou ránu přesně pod břevno, brankář Sunderlandu ji ovšem konečky prstů vytěsnil do brankové konstrukce - a u porotců zvítězil.

Reklama

Související témata: