Hlavní obsah

Mata opil přesilu, Depay bavil škorpiónem. I proto se zatím Van Gaal drží

Velký šlágr na Old Trafford pojali také jako exhibici. Výsledek se dostavil, Rudí ďáblové zdolali Kanonýry 3:2 a svými kousky zásobili přehled nejvydařenějších parádiček a kuriozit 27. kola anglické Premier League. Fotbalisté Manchesteru United tak podrželi svého kouče Louise van Gaala, o jehož odvolání se v anglických médiích takřka permanentně spekuluje.

Foto: Sport.cz s použitím ČTK/AP

Video již není dostupné

Článek

Žádný stres, jako by byli na tréninku. Mata bravurní fintičkou opil přesilu soupeřů, Depay si zpracoval dlouhý centr populárním škorpiónem a hrálo se dál. Rudí ďáblové byli při chuti a především díky zázračnému debutantovi Rashfordovi dost možná připravili Arsenal o mistrovský titul.

Nizozemský kouč Louis van Gaal pobavil hádkou s rozhodčím, během níž před lavičkou teatrálně spadl na zem. Jeho osud však stále visí na tenkém vlásku. Jak píší v Anglii, jeho mužstvo čeká pekelně náročných jedenáct dní, které mohou definitivně rozhodnout o tom, zda povede United i nadále, nebo ne.

Mezi čtvrtkem 10. března a nedělí 20. odehrají Rudí ďáblové čtyři zápasy, které pravděpodobně definitivně určí, jak skončí v aktuální sezóně, v níž se zatím pohybují jako na horské dráze.

Tetralogie začne výjezdem do Liverpoolu, kde odehrají proti odvěkému rivalovi první osmifinále Evropské ligy. O tři dny později budou na Old Trafford hostit West Ham ve čtvrtfinále FA Cupu. Následuje odveta s Liverpoolem 17. března a klíčovou šňůru zápasů ukončí na Etihad Stadium 20. března derby s Manchesterem City.

Mužstvo během očekávané šňůry nacestuje jen 77 mil (124 km), což není moc. Může to však být strastiplná pouť. A na Holanďanovo selhání a svou šanci převzít United už netrpělivě čeká José Mourinho...

Reklama

Související témata: