Hlavní obsah

Lišky mohou přijít o vedení, Chelsea stoupá tabulkou. V Bournemouthu zkolaboval rozhodčí

Londýn/Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Leicesteru v 28. kole anglické Premier League doma remizovali 2:2 s West Bromwichem a nabídli šanci Tottenhamu, který se může v případě středeční výhry na West Hamu dostat na vedoucí příčku tabulky. Třetí vítězství v řadě si připsala londýnská Chelsea, svěřenci kouče Hiddinka uspěli 2:1 v Norwichi a na osmé příčce se opět přiblížili pohárovým pozicím. Děsivé chvíle zažili u střídaček v Bournemouthu, kde během prvního poločasu zkolaboval čtvrtý sudí Kevin Friend.

Foto: Carl Recine, Reuters

Šance Salomona Rondona z WBA na hřišti Leicesteru.

Článek
Fotogalerie

West Bromwich zaskočil Leicester aktivním nástupem, v 11. minutě Rondón vyhrál běžecký souboj s Huthem a propálil gólmana Schmeichela. Ten doma v lize inkasoval po 474 minutách.

Domácí však ještě do poločasu skóre otočili. Nejprve z dálky vystřelil Drinkwater a stoper Olsson tečoval míč mimo gólmanův dosah. V nastavení pak King využil přihrávky od Mahríze, pro kterého to byla už jedenáctá asistence v sezóně. Více má jen Özil z Arsenalu. Ještě předtím trefil břevno Vardy.

Krátce po změně stran však bylo znovu srovnáno, když se z přímého kopu trefil Gardner. Leicester si pak vytvořil tlak a Okazaki trefil hlavou břevno, ale rozhodující gól už nepadl.

Blues vstřelili nejrychlejší gól sezóny

Chelsea k výhře 2:1 na hřišti Norwiche pomohl bleskurychlý gól Kenedyho. Brazilský levý bek se poprvé od listopadu objevil v základní sestavě a už v 39. vteřině po individuální akci zamířil zpoza vápna přesně k tyči. Šlo o nejrychlejší gól této sezóny.

V nastavení první půle se pak objevil za obranou Diego Costa a dloubáčkem přes gólmana zvýšil. Rozhodčí však přehlédli jasné ofsajdové postavení španělského útočníka. Domácí už jen snížili zásluhou Redmonda. Chelsea tak v lize vyhrála tři utkání po sobě, což se jí naposledy povedlo v dubnu loňského roku.

Rozhodčí zkolaboval

Zápas mezi Bournemouthem a Southamptonem, který skončil výhrou domácích 2:0, přinesl v první půli dramatickou situaci. Mezi střídačkami zkolaboval čtvrtý rozhodčí Kevin Friend, udeřil se do hlavy a musel být odvezen do nemocnice. Jeho místo o poločase zaujal jiný sudí Dean Treleaven, který na zápas dorazil jako divák.

Poslední Aston Villa prohrála s Evertonem 1:3 a po třetí porážce za sebou ztrácí na záchranu už osm bodů.

Anglická fotbalová liga - 28. kolo:
Aston Villa - Everton 1:3 (79. Gestede - 5. Mori, 30. Lennon, 60. Lukaku)
Bournemouth - Southampton 2:0 (31. Cook, 79. Afobe)
Leicester - West Bromwich 2:2 (30. Drinkwater, 45.+1 King - 11. Rondón, 50. Gardner)
Norwich - Chelsea 1:2 (68. Redmond - 1. Kenedy, 45.+1 Diego Costa)
Sunderland - Crystal Palace 2:2 (36. N'Doye, 90. Borini - 61. a 67. Wickham)

Reklama

Související témata: