Hlavní obsah

Leicester - West Bromwich 2:2Plichta, která se nečekala. Lišky nabídly šanci Tottenhamu

Aktualizováno

Fotbalisté Leicesteru v 28. kole anglické ligy doma jen remizovali 2:2 s West Bromwichem a zkomplikovali si boj o titul. Překvapivý lídr tabulky tak dal šanci druhému Tottenhamu, který se na něj v případě středeční výhry nad West Hamem může bodově dotáhnout.

Článek
Fotogalerie

West Bromwich Albion neměl být pro lídra tabulky na první pohled velkou překážkou. Tým ze spodku tabulky, který nepředvádí žádný extra fotbal... Jenže Baggies už několikrát potvrdili, že v Premier League je jen hodně málo houževnatějších protivníků, než jsou právě svěřenci Tonyho Pulise.

Začátek utkání se Liškám vůbec nepovedl. Důrazný Rondón již v 11. minutě přesně zakončil svůj únik a Baggies se na hřišti lídra překvapivě ujali vedení. Po půlhodině hry však bylo vyrovnáno. Drinkwater vypálil zpoza šestnáctky a na smolně tečovaný míč už gólman Foster nestačil reagovat. V nastavení první půle otočil skóre King.

Outsider se ovšem nedal. Hned pět minut po přestávce Gardner parádním přímým kopem zaskočil zkoprnělého Schmeichela a poslal míč přesně k tyči.

Poté se už skóre neměnilo, přestože si Vardy a spol. vytvořili hned několik skvělých šancí. Gólman Foster však podal parádní výkon a dvakrát jej navíc zachránila branková konstrukce.

Anglická fotbalová liga - 28. kolo:
Leicester - West Bromwich 2:2 (30. Drinkwater, 45.+1 King - 11. Rondón, 50. Gardner).

Reklama