Hlavní obsah

Norwich - Chelsea 1:2Chelsea dala nejrychlejší gól a poprvé od dubna vyhrála tři utkání po sobě

Londýn
Aktualizováno

Obhájce titulu alespoň částečně napravuje zpackanou sezónu. Fotbalistům Chelsea pomohl k výhře 2:1 na hřišti Norwiche bleskurychlý gól Kenedyho. Brazilský levý bek se poprvé od listopadu objevil v základní sestavě a už v 39. vteřině po individuální akci zamířil zpoza vápna přesně k tyči. Šlo o nejrychlejší gól této sezóny. Chelsea v lize vyhrála tři utkání po sobě, což se jí naposledy povedlo v dubnu loňského roku.

Článek
Fotogalerie

Když se Chelsea s Norwichem v lize utkala naposledy, jednalo se duel dvou tabulkových sousedů. Od té doby se ovšem formy obou týmů vyvíjely zcela odlišně. Zatímco Blues se pod Guusem Hiddinkem pomalu šplhají tabulkou vzhůru, Canariens z předcházejících sedmi utkání získali pouhopouhý jeden bod a řadí se k hlavním adeptům na sestup...

Chelsea se povedl úžasný nástup do utkání. Po 39 sekundách už vedla! Kenedy se předvedl parádní individuální akcí, uvolnil se před šestnáctkou a zamířil přesně ke vzdálenější tyči. V nastavení první půle pak náskok Blues zvýraznil Diego Costa, který ale skóroval z ofsajdu.

Ve druhém poločase domácí zápas přece jen zdramatizovali. Hoolahan našel ve vápně Redmonda, který prudkou ránou prostřelil Courtoise. Favorit ovšem tři body uhájil.

Anglická fotbalová liga - 28. kolo:
Norwich - Chelsea 1:2 (68. Redmond - 1. Kenedy, 45.+1 Diego Costa).

Reklama

Související témata: