Hlavní obsah

Chelsea nabírá formu, ale v Norwichi vyhrála za vydatné asistence rozhodčích

Norwich

Fotbalisté londýnské Chelsea vyhráli již třetí ligový zápas v řadě, když v úterý v rámci 28. kola Premier League vyválčili výhru 2:1 na půdě Norwiche. Vítězná trefa útočníka Diega Costy v nastavení první půle však pořádně rozčílila domácího manažera Alexe Neila. Padla totiž z ofsajdu, takže vůbec neměla platit.

Foto: Alan Walter, Reuters

Leonardo Ulloa oslavuje vítěznou branku do sítě Norwiche

Článek

Blues vstřelil vůbec nejrychlejší gól letošní sezóny. Levý bek Kenedy se trefil už v 39. sekundě zápasu a hosté rychle drželi slibný náskok. Ten na konci prvního poločasu ještě navýšili, jenže skórující Diego Costa převzal přihrávku od Traorého v ofsajdovém postavení.

„Byl v ofsajdu. Myslel jsem si to už během zápasu, a opakované záběry to potvrdily. Člověk očekává, že rozhodčí v takové chvíli udělají správné rozhodnutí... Byl to metr, možná o kousek méně. Ale pomezní to neodmával," mrzelo domácího kouče Alexe Neila.

Norwich je v tabulce až osmnáctý a každý bod má pro něj cenu zlata. Jeho tým vyhrál naposledy na začátku ledna. „Stále se to opakuje. Nehrajeme vůbec špatně, ale buď neudržíme vedení, nebo nedáváme šance. Není to jen o štěstí, chybí nám více klidu v koncovce," uvedl manažer Kanárků.

Blues nabírají formu

To Chelsea se po příchodu kouče Hiddinka daří. Poprvé od loňského dubna vyhrála tři ligové duely v řadě a v tabulce je osmá. Příčky zaručující evropské poháry jsou na dostřel. „Vyhráli jsme pár zápasů, chceme v tom pokračovat. Musíme si stanovit nové cíle, Evropa je blízko," přiznal Hiddink. Když minulý rok Blues přebíral, myslel hlavně na to, jak tým vytáhnout z druhé poloviny tabulky.

„Máme nové ambice, a pokud se k tomu přidá i zdraví všech hráčů, mohli bychom ještě o několik příček povyskočit," předpokládá nizozemský stratég.

Budou fotbalisté Chelsea v příští sezóně chybět v evropských pohárech?
Ano
56 %
Ne
44 %
Celkem hlasovalo 1231 čtenářů.

Reklama

Související témata: