Hlavní obsah

Obral Leicester o body, o to víc mu přeje titul. Byla by to větší senzace, než když ho měl Nottingham, připomněl Pulis

Obral Lišky o body, o to víc si kouč West Bromwiche Tony Pulis přeje, aby právě Leicester fotbalovou Premier League vyhrál a získal titul. „Rozdíl ve finančních možnostech klubů hrajících Champions League a zbytkem Premier League je obrovský, takže bych byl moc rád, kdyby to Leicester dokázal. Byl by to ještě větší úspěch, než když ho už pomalu před čtyřiceti lety vybojoval Nottingham Forest,“ připomněl Pulis senzaci, o kterou se v roce 1978 postaralo mužstvo, jež pouhý rok předtím postoupilo do nejvyšší soutěže.

Foto: Carl Recine, Reuters

Andy King z Leicesteru slaví gól spolu s Mahrízem.

Článek
Fotogalerie

Leicester může na titul myslet pořád, i když v úterním duelu s West Bromwichem jen remizoval a nabídl tak Tottenhamu, aby ho na první příčce vystřídal.

„Ale hráli jsme dobře a já byl s výkonem spokojen," tvrdil italský kouč na lavičce Lišek Claudio Ranieri, kterého remíza evidentně nevyvedla z míry.

„Už dopředu jsem avizoval, že to bude velice těžký zápas, protože jde o derby. Průběh střetnutí mé očekávání naplnil, i když jsme hráli mnohem lépe, než v minulém kole s Norwichem."

Ranieriho potěšilo hlavně to, že jeho svěřence nevyvedl z míry ani rychlý gól, který inkasovali už v 11. minutě.

„Přišel hodně rychle, přesto v mužstvu nezavládla panika," pochvaloval si, že jeho svěřenci jsou schopni zvládnout i kritické momenty. Skóre ještě do přestávky skutečně otočili, jenže na vyrovnávací trefu Gardnera už třetím gólem odpovědět nedokázali.

„Přitom jsme si zasloužili vyhrát. Všichni bojovali, připravili si spoustu šancí, dvakrát trefili břevno, jen míč jsme do sítě nedopravili. Ale to se někdy stane," neměl Ranieri k hráčům výhrady.

Ani ztracené body ho neiritují. „Miluji tyhle situace, protože jsem navyklý se nikdy nevzdávat. A to samé opakuji hráčům. Teď nás v sobotu čeká Watford a pojedeme tam s tím, že budeme chtít vyhrát. Být zase nejlepší," ujišťoval, že jeho Lišky boj o titul nevzdají, i když by jeho ziskem způsobily obrovskou senzaci. Větší, než když ho vybojoval před čtyřmi desetiletími Nottingham, jak ostatně připomínal i hostující trenér Tony Pulis.

Reklama