Hlavní obsah

Čech dvakrát inkasoval, Arsenal padl. Leicester jásá, Tottenham nevyužil šanci jít do čela

Londýn
Aktualizováno

Fotbalisté Arsenalu s Petrem Čechem v brance nestačili ve 28. kole anglické ligy doma na Swansea. Padli 1:2. Bitvu měli báječně rozehranou, dopustili však obrat. Vítězem tohoto kola je jednoznačně Leicester, ač v úterý jen remizoval s West Bromwichem 2:2. V tomto dějství se zase o trochu přiblížil senzačnímu zisku titulu. Dnešní zápasy nevyšly dalším aspirantům na prvenství. Vedle Arsenalu prohrál i Tottenham, a to v londýnském derby na hřišti West Hamu 0:1, Manchester City zase v repríze finále Ligového poháru podlehl v Liverpoolu 0:3.

Foto: Frank Augstein, ČTK/AP

Wayne Routledge (druhý zprava) ze Swansea překonává Petra Čecha v bráně Arsenalu.

Článek
Fotogalerie

Swansea vyhrála třetí z posledních čtyř zápasů na půdě Arsenalu. Přitom v těchto týdnech neměla dobrou formu. Na vítězství čekala marně v předešlých čtyřech kolech. Kanonýři poprvé od dubna 2010 prohráli třetí soutěžní utkání v řadě.

Přitom vedli po čtvrthodině hry zásluhou Campbella, jemuž na gól přihrál Sánchez. Pro chilského reprezentanta to byla první asistence od listopadu. V 32. minutě ale vyrovnal po Corkově pasu za obranu Routledge.

Arsenal se snažil znovu převzít iniciativu a pokusy Girouda či Sáncheze skončily na břevně. Čtvrt hodiny před koncem ale dokonal obrat Williams.

Už v sedmé minutě poslal West Ham v zápase proti Tottenhamu do vedení Antonio, jemuž se na domácím stadiónu daří: prosadil se v pěti z posledních šesti utkání na Boleyn Ground. Hosté se v prvním poločase ani jednou nedostali ke střele, až po změně stran ohrozil brankáře Adriána Alderweireld, gól z toho však nebyl. Tottenham tak neprodloužil sérii šesti vyhraných duelů a na vedoucí Leicester ztrácí tři body.

Reds se pomstili

Nedařilo se ani Manchesteru City, který poprvé od listopadu 2008 podlehl ve třech ligových zápasech za sebou. V Liverpoolu tahal za kratší konec po celý zápas a "Reds" se díky brankám Lallany, Milnera a Firmina pomstili za nedělní neúspěch ve vzájemném duelu ve finále Ligového poháru. "Citizens" na čelo tabulky ztrácejí už deset bodů a navíc se na ně bodově dotáhl městský rival United.

"Rudí ďáblové" totiž po Matově gólu z 83. minuty porazili Watford nejtěsnějším rozdílem a poprvé od listopadu vyhráli dva duely Premier League za sebou. Jediná trefa dělí Manchester United od jubilejní 1000. ligové branky na stadionu Old Trafford.

Anglická fotbalová liga - 28. kolo:
Arsenal - Swansea 1:2 (15. Campbell - 32. Routledge, 74. Williams)
Stoke - Newcastle 1:0 (80. Shaqiri)
West Ham United - Tottenham 1:0 (7. Antonio)
Liverpool - Manchester City 3:0 (34. Lallana, 41. Milner, 57. Firmino)
Manchester United - Watford 1:0 (83. Mata).

Reklama

Související témata: