Hlavní obsah

Večer hrůzy pro Čecha! Porážka, zranění a pauza. Věřím Ospinovi, říká Wenger před bitvou s Tottenhamem

Londýn

Brankář fotbalistů Arsenalu Petr Čech si v závěru zápasu Premier League se Swansea přivodil svalové zranění lýtka a nebude chytat příští utkání v sobotu 5. března s Tottenhamem, což bude přímý souboj o druhé místo. Pro českého gólmana to tak byl doslova večer hrůzy, v němž jeho tým sice vedl, ale nakonec nevyužil šanci přiblížit se vedoucímu Leicesteru a prohrál 1:2.

Foto: John Sibley, Reuters

Petr Čech z Arsenalu v závěru utkání se Swansea vyrazil do pokutového území soupeře. Druhý zprava jeho spoluhráč Per Mertesacker, druhé zleva Bafetimbi Gomis a nebezpečné sitauci čelí i brankář Lukasz Fabianski.

Článek
Fotogalerie

Sestřih z utkání Arsenal - Swansea

"Čech měl na konci zápasu svalové problémy, v sobotu hrát nebude," citují britské weby kouče Arsenalu Arséna Wengera. Podle něj měl Čech potíže už před utkáním. Ale jiného rázu.

"Měl lehké problémy s tříslem a myslím, že s tím dnes večer trochu bojoval," uvedl dále po utkání se Swansea trenér. Celkovou dobu absence české opory nechtěl odhadovat.

Čech v závěru utkání ještě vyrazil do pokutového území soupeře, ale ani to nepomohlo k vyrovnání. Vypadalo to, že se bude muset rychle vracet na svoji polovinu, na chvíli zabral, ale sudí už utkání ukončil. Gólman se pak pod kolenem držel za nohu. "Právě když se vracel, tak se mu to (další zranění) přihodilo," upřesnil Wenger.

Kanonýry čeká po druhé ligové porážce v řadě v dalším ligovém dějství těžká sobotní šichta na hřišti Tottenhamu. "Mám plnou důvěru v Ospinu," připomněl Wenger jméno Čechova kolumbijského náhradníka, který dostává v sezóně šanci jen sporadicky. Na lavičku ho prakticky natrvalo posadil kiks při utkání s Olympiakosem v Lize mistrů. To inkasoval z rohového kopu. Přes potíže ve skupině Arsenal prošel do vyřazovací fáze prestižní soutěže.

Čech je po letním příchodu z Chelsea hlavní oporou Arsenalu, který si po dnešní porážce se Swansea 1:2 zkomplikoval boj o titul. Z třetího místa v tabulce ztrácí na vedoucí Leicester už šest bodů. Čech se na marodce Arsenalu připojí k dalšímu českému hráči Tomáši Rosickému, jenž se před měsícem při návratu na trávníky opět zranil.

Reklama

Související témata: