Hlavní obsah

Arsenal - Swansea 1:2Labutě vyzrály na Čecha a slaví cennou výhru

Fotbalisté Swansea otočili v rámci 28. kola anglické Premier League duel s Arsenalem, zvítězili na Emirates Stadium 2:1 a po čtyřech zápasech se dočkali vítězství.

Článek

Gunners bez Oxlade-Chamberlaina byli od začátku aktivnější. Už v 10. minutě nastřelil Sánchez tyč. O pět minut později se z postupného útoku prosadil po krásné souhře Joel Campbell. Ve 25. minutě se poprvé do zakončení dostali hosté. Nebezpečnou střelu vyprodukoval Fer, ale Čech zasahovat nemusel. Po půl hodině se už Labutě nečekaně radovaly. Hbitý útočník Routledge perfektně načasoval náběh za obranu domácích a tváří v tvář Čechovi vyrovnal na 1:1. Kanonýři po inkasované brance opět přidali a před přestávkou měl obrovskou šanci Giroud, jenže po přiťuknutí spoluhráče trefil z malého vápna jen břevno.

Po změně stran se hra přelévala z jedné strany na druhou. V 65. minutě spálil velkou příležitost islandský záložník Sigurdsson, který sice obešel Petra Čecha, ale v rychlosti už nedokázal uklidit balón do opuštěné sítě. Na druhé straně mohl strhnout vítězství na stranu svěřenců Arsena Wengera Sánchez, jenže z přímého kopu trefil další brankovou konstrukci. Rozhodující okamžik se odehrál čtvrthodiny před koncem. Sigurdsson nacentroval přímý volný kop, ten přes chybujícího brankáře Čecha propadl až k Williamsovi, od něhož se míč odrazil do prázdné brány. Londýnský celek tak poprvé od dubna 2010 ztratil tři soutěžní utkání v řadě.

Anglická fotbalová liga - 28. kolo:
Arsenal - Swansea 1:2 (15. Campbell - 32. Routledge, 74. Williams)

Reklama

Související témata: