Hlavní obsah

Talent Rashford všechny překvapil. Podle Hodgsona má šanci jet na EURO

Útočník Marcus Rashford sice odehrál za Manchester United pouhé tři zápasy, udělal v nich však takový dojem, že podle trenéra anglické reprezentace Roye Hodgsona není osmnáctiletý fotbalista bez šance být v nominaci na mistrovství Evropy.

Foto: Jason Cairnduff, Reuters

Marcus Rashford z Manchesteru United oslavuje gól proti Arsenalu.

Článek

Rashford zazářil minulý týden při debutu v prvním týmu United, když v Evropské lize proti Midtjyllandu pomohl dvěma góly k výhře 5:1 a postupu do osmifinále. Další dvě branky přidal v sobotu v Premier League a výrazně přispěl k vítězství 3:2 nad Arsenalem.

"Neřeknu, jestli na Euro pojede, nebo nepojede. Ale sleduji ho už dva roky, takže o něm vím delší dobu," citovala Hodgsona britská média. "A moc bych si přál, i když vím, že se to nestane, aby mohl růst v klidu. Aby se po dvou gólech nepsalo, že je to nový Cristiano Ronaldo, nebo když mu nevyjdou dva, tři zápasy, tak aby se nepsalo, že rychle zazářil, ale ještě rychleji zhasnul," dodal.

Jisté místo na mistrovství Evropy má na rozdíl od Rashforda jeho klubový spoluhráč Wayne Rooney. "Nejdřív musí vyléčit koleno, to je jasné. A forma je sice nestálá věc, nicméně to se netýká jeho kvality a vůdcovských schopností, které z něj udělaly kapitána. Takže když bude z formy, ale bude hrát a bude zdravý, tak Rooney na Euro pojede," prohlásil Hodgson.

"Wayne moc dobře ví, že jestli chce být v základu, tak musí hrát tak dobře, aby dostal přednost před jinými hráči," uvedl kouč. "Ale jedna věc, o kterou se nemusí bát, je místo v nominaci. To má jisté," dodal.

Nominuje trenér Anglie Roy Hodgson osmnáctiletého útočníka Marcuse Rashforda na EURO?
Ano
41,7 %
Ne
58,3 %
Celkem hlasovalo 772 čtenářů.

Reklama

Související témata: