Hlavní obsah

Manchester City - Aston Villa 4:0Manchester City rozstřílel Aston Villu

Manchester

Fotbalisté Manchesteru City deklasovali v rámci 29. kola anglické Premier League na Etihad Stadium Aston Villu 4:0 a po třech prohrách si konečně připsali tři body. Citizens vyhráli deváté vzájemné utkání na vlastní půdě.

Článek

Domácí od začátku dominovali. Už po deseti minutách se v obrovské šanci ocitl Agüero, ale v malém vápně na brankáře Guzana nevyzrál. Vzápětí si skvěle naběhl Wilfried, jenže v rychlosti zamířil mimo tři tyče. V 18. minutě se k další možnosti propracoval Argentinský útočník Agüero, na amerického gólmana v dresu Villans si opět nepřišel.

Ve 25. minutě se poprvé za půlku dostali hosté. Útočník Ayew vystřelil na Harta, ale anglický reprezentační brankář skvěle zasáhl. Pellegriniho svěřenci nadále pokračovali v neustálém nátlaku, ale kvůli nepřesnostem žádný gól do přestávky nepadl.

Na začátku druhého poločasu vyšachovali domácí útočníci obranu Aston Villy a Yaya Touré porpvé překonal amerického gólmana. Neuběhly ani dvě minuty a za obranu hostů si naběhl Agüero a bylo to 2:0. Sice ho stíhal bývalý hráč Manchesteru Richards, jenže ten smolně odvrátil balón jen do argentinského útočníka, od něhož se míč dokutálel za brankovou čáru. Po hodině hry přidal druhý gól Sergio Agüero a Guzan inkasoval potřetí. Poslední gól Citizens přidal po celoplošné souhře střídající Sterling. Hattrick mohl dokonat argentinský snajpr, ale nabídku v podobě pokutového kopu poslal jen do tyče. Birminghamský klub prohrál po čtvrté v řadě.

Anglická fotbalová liga - 29. kolo:
City - Aston Villa 4:0 (50. a 60. Agüero, 48. Y. Touré, 66. Sterling)

Reklama

Související témata: