Hlavní obsah

Liverpool vyhrál penaltou z šesté minuty nastavení, Rudí ďáblové padli

Aktualizováno

Fotbalisté Liverpoolu otočili vývoj utkání v Selhurst Parku v rámci 29. kola anglické Premier League a Crystal Palace porazili 2:1, přestože dohrávali v deseti. V nastaveném čase zajistil tři body z pokutového kopu Benteke. Reds tak dobyli stadión Crystal Palace poprvé od prosince 1997. West Bromwich využil vyloučení Juana Maty a na vlastním stadiónu porazil Manchester United 1:0. WBA v domácím prostředí proti Rudým ďáblům zvítězilo poprvé od březa 1984.

Foto: Tony O'brien, Reuters

Roberto Firmino oslavuje se svými spoluhráči gól do sítě Crystal Palace.

Článek
Fotogalerie

Domácí Crystal Palace od začátku hýřil aktivitou a během první půle byl nebezpečnější. Již v 7. minutě mohl změnit skóre Bolasie, jenže z bezprostřední blízkosti na Mignoleta nevyzrál. O chvíli později si ve vápně na Souareův centr naskočil Adebayor, ale hlavičkoval jen do břevna. Po půl hodině se probrali i hosté a obránci Orlů museli být v pohotovosti. Těsným bráněním však hráčům Liverpoolu vyloženou šanci nepovolili.

Úvod druhé půle patřil londýnskému klubu a nápor přetavil ve vedoucí branku. Joe Ledley se dostal na hraně vápna k odraženému balónu a prostřelil vše, co mu stálo v cestě.

Po hodině hry se po dvou žlutých kartách vykartoval Milner a zkomplikoval tak svým spoluhráčům cestu za ziskem bodů. Svěřencům kouče Kloppa však svitla naděje na bodový příděl. V 72. minutě jim totiž fatálním kiksem daroval gól domácí brankář McCarthy. Anglický gólman rozehrál tak nešťastně, že přihrál přímo na kopačku Roberta Firmina, který bez potíží vyrovnal na 1:1.

Liverpoolští poté zlepšili pohyb a usadili se na polovině soupeře, ale nedokázali si vypracovat vyloženou příležitost. V závěru Morenova bomba z dálky orazítkovala pouze levou tyč a zdálo se, že si týmy rozdělí body. Ke konci nastavení však po kontaktu se soupeřem upadl ve vápně Benteke a následnou penaltu sám s přehledem proměnil. Belgický útočník se trefil poprvé od 30. prosince. Hráči z města Beatles tak vyhráli potřetí v řadě a na evropské poháry ztrácí jen pět bodů. Crystal Palace naopak čeká na výhru dlouhých dvanáct zápasů.

West Bromwich počtvrté v řadě bodoval

Opatrný začátek byl k vidění na stadiónu The Hawthorns. United sice kontrolovali hru, jenže k přímému ohrožení branky se dostávali sporadicky. Navíc ve 26. minutě znesnadnil Rudým ďáblům dobývání branky Albionu záložník Mata, který se po druhé žluté kartě musel poroučet ze hřiště.

Po změně stran byli aktivnější Baggies, přesto si první šance připravili Van Gaalovi svěřenci. Nejdříve se snažil prosadit střelou z hranice vápna Rashford, ale dobře rozestavení obránci jeho pokus zblokovali. O chvíli později si vypracoval dobrou příležitost Lingaard, netrefil však ideálně.

Po hodině hry dal o sobě vědět Berahino, po jeho střele však gólman De Gea zasahovat nemusel. V 66. minutě se po skvělé souhře prosadil aktivní Salomon Rondón. Hráči WBA celoplošně zakombinovali, střídající Pocognoli nacentroval do pokutového území a pohotové zakončení ukázal venezuelský útočník, jenž střelou k tyči nedal De Geovi šanci. United i přes závěrečné držení balónu gól nevstřelili a teprve podruhé se jim v lize proti Albionu nepodařilo skórovat.

Anglická fotbalová liga - 29. kolo:
Crystal Palace - Liverpool 1:2 (48. Ledley - 72. Firmino, 90.+6 Benteke z pen.)
West Bromwich - Manchester United 1:0 (66. Rondón)

Reklama

Související témata: