Hlavní obsah

Bude to boj. Pro nás i pro zbytek Premier League, glosoval Ranieri narůstající náskok Leicesteru

Watford/Praha

Před sezónou prohlašoval, že by byl spokojený, kdyby fotbalisté Leicesteru získali pod jeho vedením alespoň o bod víc a skončili o příčku výš než v předešlém ročníku Premier League. Devět kol před koncem soutěže mají jeho Lišky na kontě o 19 bodů víc než loni a po výhře ve Watfordu vedou soutěž s náskokem pěti bodů před druhým Tottenhamem a dokonce osmi před třetím Arsenalem. „Nevím, kdo je za námi. Vím jen, že nás čeká ještě devět zápasů. Velice těžkých zápasů,“ nebere kouč Leicesteru Claudio Ranieri postavení svého týmu jako samozřejmost.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Rijád Mahríz (vpředu) se raduje z gólu na hřišti Watfordu.

Článek
Fotogalerie

Devětadvacáté dějství Premier League Leicesteru zase nahrálo. Duel Tottenhamu s Arsenalem skončil dělbou bodů, takže Liškám se nabídla možnost nasadit k trháku. Využili ji, gólem Mahríze vyhráli ve Watfordu a svůj sen zase o něco víc zhmotnili.

„Bylo to pro nás strašně obtížné, protože Leicester perfektně bránil, držel míč a vyrážel nebezpečně dopředu. Udělali jsme jen jednu chybu, ale i ta rozhodla," bědoval kouč Watfordu po vyrovnané partii, v níž vyznělo držení míče 50:50 a na střely dokonce Watford 11:10 vyhrál.

„Jenže klíčem k výhře je gól a my se v posledních zápasech střelecky trápíme" připomínal, že už ve třetím utkání v řadě vyšel jeho tým naprázdno.

Ranieri: Bude to ještě velký boj

Trefa Mahríze skutečně Leicesteru stačila. Mimochodem už jedenáctá na soupeřově hřišti, kde se mu daří víc než doma. „Nemám rád takovéto statistiky a srovnání, protože každý hráč je jiný. On má prostě své schopnosti, které uplatňuje. Teď prostě vyrážel po křídle, protože tam může sebrat míč a být velice nebezpečný. Přesně to jsem od něho požadoval," reagoval Ranieri na dotaz, jak je možné, že jeho svěřenec nasázel 11 z letošních 15 ligových branek venku.

Ale samozřejmě, že se italský kouč tetelil blahem nad tím, že se Mahríz zase trefil a jeho tým vyhrál. „Prožíváme teď něco zvláštního, ale opakuji, že nevím, kdo je v tabulce za námi a kolik bodů ztrácí. Vím jen, že musíme pracovat stejně tvrdě jako dosud," řekl do kamer Sky Sports.

Šanci na historický triumf si ale samozřejmě moc dobře uvědomuje. „Nevím, kolik bodů musíme ještě získat, ale bude to ještě velký boj. Nejen pro nás, ale pro celý zbytek Premier League," reagoval na příznivě se vyvíjející konstelaci.

Který anglický tým letos vyhraje titul?
Leicester
63,4 %
Tottenham
11,6 %
Arsenal
19,6 %
Manchester City
2,5 %
West Ham United
1,3 %
Manchester United
1,6 %
Celkem hlasovalo 7779 čtenářů.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články