Hlavní obsah

Crystal Palace - Liverpool 1:2Reds v deseti porazili Crystal Palace!

Fotbalisté Liverpoolu otočili vývoj utkání v Selhurst Parku v rámci 29. kola anglické Premier League a Crystal Palace porazili 2:1, přestože dohrávali v deseti. Reds tak dobyli stadión Crystalu Palace poprvé od prosince 1997.

Článek

Domácí hýřili aktivitou a během první půle byli nebezpečnější. Již v 7. minutě mohl změnit skóre Bolasie, jenže na Simona Mignoleta nevyzrál. O chvíli později hlavičkoval do břevna Adebayor. Sporadicky zahrozili i hosté, ale obránci Orlů žádnou vážnou situaci řešit nemuseli.

Úvod druhé půle patřil Eagles a nápor přetavili ve vedoucí branku. Joe Ledley se dostal k odraženému balónu a prostřelil Mignoleta. Po hodině hry se vykartoval Milner a zkomplikoval tak svým spoluhráčům cestu za body. Svěřencům kouče Kloppa však svitla naděje. V 72. minutě jim totiž fatálním kiksem daroval gól domácí brankář McCarthy. Anglický gólman rozehrál tak nešťastně, že přihrál přímo na kopačku Roberta Firmina, který bez potíží vyrovnal na 1:1.

Liverpoolští poté zlepšili pohyb a usadili se na polovině soupeře. V závěru Morenova bomba z dálky orazítkovala levou tyč a zdálo se, že si týmy rozdělí body. V nastavení však upadl ve vápně Benteke a následnou penaltu s přehledem proměnil. Liverpoolští tak vyhráli potřetí v řadě a na evropské poháry ztrácí jen pět bodů.

Anglická fotbalová liga - 29. kolo:
Crystal Palace - Liverpool 1:2 (48. Ledley - 72. Firmino, 90.+6 Benteke z pen.)

Reklama

Související témata: