Hlavní obsah

West Bromwich - Manchester Utd. 1:0WBA si poradilo s oslabenými United

West Bromwich

Fotbalisté West Bromwiche porazili po srdnatém výkonu ve 29. kole anglické Premier League Manchester United 1:0 a poprvé od března 1984 si ve vzájemném zápase připsali domácí ligové vítězství.

Článek

United sice v úvodu kontrolovali hru, jenže k přímému ohrožení branky se téměř nedostali. Navíc ve 26. minutě znesnadnil Rudým ďáblům dobývání branky Albionu záložník Mata, který se po druhé žluté kartě musel poroučet ze hřiště.

Po změně stran byli aktivnější Baggies, přesto první šance vyprodukovali van Gaalovi svěřenci. Nejdříve se snažil prosadit střelou z hranice vápna Rashford. O chvíli později si vypracoval dobrou příležitost Lingaard, netrefil však ideálně.

Po hodině hry dal o sobě vědět Berahino, po jeho střele však španělský brankář de Gea zasahovat nemusel. V 66. minutě se po skvělé souhře prosadil aktivní Salomon Rondón. Hráči WBA celoplošně zakombinovali, střídající Pocognoli nacentroval do pokutového území a pohotové zakončení ukázal venezuelský útočník, jenž střelou k tyči nedal de Geovi šanci. United i přes závěrečné držení balónu gól nevstřelili a teprve podruhé se jim v lize proti Albionu nepodařilo skórovat.

Anglická fotbalová liga - 29. kolo:
West Bromwich - Manchester United 1:0 (66. Rondón).

Reklama

Související témata: