Hlavní obsah

Mazaný Lišák Mahríz skvostnou trefou přiblížil Leicester k vysněnému titulu

Londýn

Britská média se po víkendovém 29. kole Premier League vesměs shodují - velkokluby typu Arsenalu a Manchesteru City letos nejsou tak dobré, aby vyhrály mistrovský titul. Premiérovému zisku vytoužené trofeje v anglické lize jsou zase o kus blíž borci z Leicesteru. Lišky vedou o pět bodů před Tottenhamem a již o osm před třetími Kanonýry. Zásluhou parádní trefy Rijáda Mahríze, který v sobotu vystřelil výhru 1:0 na hřišti Watfordu a stal se hráčem kola.

Foto: Sport.cz s použitím ČTK/AP

Video již není dostupné

Článek

Mladý Alžířan s francouzským pasem je společně s Jamiem Vardym tahounem Leicesteru. Angličan letos vstřelil 19 gólů, Mahríz o víkendu přidal patnáctý ligový zářez v sezóně, k tomu má dalších 11 asistencí. Když přicházel z Le Havre, stál jen 400 tisíc liber. Teď se jeho tržní cena pohybuje okolo dvaceti miliónů liber.

Svůj fotbalový přehled Mahríz předvedl i na půdě Watfordu. V 56. minutě si chytře počkal a precizní střelou k tyči nedal domácímu gólmanovi šanci. „Senzační trefa," liboval si manažer Leicesteru Claudio Ranieri. „Jednoznačně je to hráč roku," myslí si někdejší anglický reprezentant Jamie Carragher.

Znervózní soupeři?

Už jen devět utkání dělí Lišky od senzačního zisku mistrovského titulu. Žádný náznak nervozity, naopak místo toho se znovu dostavilo vítězství. „Nemáme proč být nervózní, naším cílem bylo zachránit se v Premier League," culil se Ranieri. „Pro nás všechny je to úžasná sezóna. Každý duel je teď velká bitva. Ale pět bodů není velký náskok," dodal italský kouč.

Čtvrtý Manchester City, který před sezónou utratil více jako 100 miliónů liber jen za záložníky Sterlinga a De Bruyneho, má manko deset bodů. Vypadá to, že jediným současným vážným protivníkem Lišek v boji o titul je Tottenham.

Leicesteru se letos daří hlavně venku, kde získal už 31 bodů, tedy o pět více než druzí Kohouti a třetí Arsenal. Do půli května ještě sehraje několik těžkých duelů, nejspíš však až poslední tři na Old Trafford, doma s Evertonem a na Stamford Bridge rozhodnou o tom, jestli Lišky dotáhnou své snažení do zdárného konce.

Program Leicesteru do konce sezóny:
14. březnaNewcastle (doma)
19. březnaCrystal Palace (venku)
3. dubnaSouthampton (doma)
10. dubnaSunderland (venku)
17. dubnaWest Ham United (doma)
24. dubnaSwansea (doma)
1. květnaManchester United (venku)
7. květnaEverton (doma)
15. květnaChelsea (venku)
Který anglický tým letos vyhraje titul?
Leicester
63,4 %
Tottenham
11,6 %
Arsenal
19,6 %
Manchester City
2,5 %
West Ham United
1,3 %
Manchester United
1,6 %
Celkem hlasovalo 7779 čtenářů.

Reklama

Související témata: