Hlavní obsah

Popuzený Wenger se pustil do vlastních fanoušků: Škodíte nám. Ukázali jsme charakter a vy hráče srážíte!

Už po poslední domácí prohře se Swansea fanoušci Gunners vypískali trenéra Wengera i hráče, po remíze v ostře sledovaném duelu s Tottehamem jejich nespokojenost narostla ještě víc. A to přesto, že Arsenal nakonec uhrál remízu. „Škodí nám, nabourávají sebevědomí hráčů. Já se pod tlakem necítím, ale na ně se nespokojenost vlastních příznivců může přenést,“ postěžoval si francouzský kouč, který sedí na lavičce Kanonýrů již dvacet let.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Trenér Arsenalu Wenger po utkání s koučem Tottenhamu Pochettinim.

Článek
Fotogalerie

Sestřih z utkání Tottenham - Arsenal

Remíza na trávníku úhlavního rivala byla pro Arsenal malou výhrou, neboť hrál půlhodinu v deseti a přesto dokázal bod urvat. Jenže opravdu jen malou, protože vedoucí Leicester bodoval stoprocentně, takže manko Gunners na první příčku narostlo už na osm bodů.

Výzva k ignorování nepomohla

I proto sílící nespokojenost fanoušků, kteří začínají tušit, že z vysněného titulu nebude zřejmě zase nic. Přitom na ligový primát čekají už od roku 2004!

„Po prohře se Swansea jsme se nelitovali, ale naopak výborně zareagovali. Ukázali jsme charakter a správnou mentalitu, uhráli remízu a takováto reakce?!" pozlobili trenéra Arsenalu vlastní fanoušci.

Už po předchozím domácím utkání jich měl dost, takže doporučoval hráčům, aby si reakcí publika nevšímali, anebo je ignorovali, teď dokonce přidal, že příznivci Gunners svému mužstvu škodí a sráží sebevědomí hráčů.

Jeho ne, to prohlásil šestašedesátiletý Wenger opakovaně. „Ten tlak je pořád stejný. Už dvacet let. Jiné je jen to, že do fotbalu mluví daleko víc lidí než před dvaceti lety, takže i názorů zaznívá víc, ale to nic nemění na vyvíjeném tlaku. Pro mě ten největší spočívá v touze vyhrát každý další zápas, který přijde," meditoval Wenger, jenž se svými svěřenci nepoznal vítězství už v pěti soutěžních střetnutích v řadě.

Napraví Kanonýři proti Hullu bilanci?

Teď bude mít možnost bilanci napravit, neboť na jeho tým čeká v úterý opakovaný zápas FA Cupu na stadionu druholigového Hullu. Však už zazněly hlasy, že vzhledem ke konstelaci v ligové tabulce by měl Wenger přestat myslet na titul a zaměřit se na pohárové klání.

„Nic nebudu vzdávat, liga není zdaleka u konce, o tom jsem přesvědčený," odmítl, že by ligový primát byl už ztracený, takže právě FA Cup nabízí reálnou možnost získat v této sezóně alespoň nějakou trofej.

„To by bylo v rozporu s naší mentalitou," reagoval kouč Arsenalu, který je nejdéle sloužícím trenérem v jednom klubu na evropské fotbalové scéně. Vlastně jen kouč irského Portadownu Ronnie McFall vede mužstvo déle než Wenger. Už celých 29 sezón!

Dalších dvacet let Wenger nezůstane

„Jsem tady dvacet let a je mi ctí a privilegiem, že cítím důvěru klubu a jeho vedení. Po celou tu dobu jsem pracoval s plným nasazením sedm dnů v týdnu a dělal práci, jak jsem nejlépe uměl. Trenér, který přijde po mně, bude mít dobrý potenciál pro budoucnost," ujišťoval Wenger, že i on jednoho dne z Emirates Stadium odejde.

„Už když jsem v roce 1996 přicházel, neměl jsem v úmyslu zůstat tu tak dlouho. A dalších dvacet let tu rozhodně nezůstanu," pustil se dokonce do žertování.

Reklama