Hlavní obsah

Wenger ztratil další hráče a opět čelil ataku fandů. Nuda, pořád to samé, mává rukou Francouz

Hull/Praha

Opakovaný osmifinálový zápas FA Cupu Kanonýři bez problémů zvládli, druholigový Hull rozstříleli 4:0 a postoupili do čtvrtfinále, trenér Wenger se přesto po utkání mračil. Nikoli snad proto, že fanoušci Gunners vyvěsili i tentokrát transparent „Arséne, díky za vzpomínky, ale je čas se rozloučit.“ Chmury do tváře i duše mu totiž vehnalo další sčítání zraněných hráčů. Vždyť v Hullu nedohráli Mertesacker, Gabriel a Ramsey. Hned tři klíčoví hráči!

Foto: Carl Recine, Reuters

„Arséne, díky za vzpomínky, ale je čas se rozloučit,“ vzkazují fanoušci Arsenalu kouči Wengerovi.

Článek
Fotogalerie

Jako by problémů se zraněnými nebylo dost. Na marodce brankář Čech, obránce Koscielny, dlouhodobě samozřejmě Rosický a teď další padlí.

„Jsem v šoku, protože jsme ztratili hned tři důležité hráče. Dva stopery a jednoho ze středu pole," stýskal si trenér Wenger do mikrofonů BBC.

Německého legionáře Pera Merstesackera totiž musel vystřídat už po půlhodině s otřesem mozku, jeho brazilský spoluhráč v obraně Gabriel Paulista odkulhal po necelé hodině, protože si stěžoval na problémy se svalem, střídající Aaron Ramsey vydržel na trávníku čtvrt hodiny a přivodil si svalové zranění rovněž.

Mertesacker má jen otřes mozku

„Největší obavy mám o Ramseyho. Mertesacker má jen otřes mozku a Gabriel také vypadá, že by mohl být v pořádku," korigoval ex post Wenger své původní obavy.

Pochopitelně spokojen, že série pěti zápasů bez výhry je u konce a Arsenal míří do čtvrtfinále, samo sebou kvitujíc, že Giroud se po jedenácti utkáních konečně trefil a protrhl střeleckou smůlu.

Přitom nebylo jisté, zda devětadvacetiletý Francouz proti Hullu nastoupí. „V pondělí se nám narodilo druhé dítě, ale já hrát chtěl. A jsem rád, že jsem po narození syna hrál a že jsem se zase zapsal mezi střelce. Hráli jsme jako tým, tedy kompaktně a soudržně, udrželi čisté konto, já se cítil dobře. Teď chceme vyhrát FA Cup potřetí v řadě," svěřoval se Giroud, který dvě pohárové trefy v Hullu oslavoval strčeným palcem do úst coby dudlíku a se spoluhráči znázorňováním kolébání mimina v náručí.

Na Čechova nástupce se snáší chvála

Wenger chválil ovšem nejen Girouda, ale i brankáře Ospinu, který se po zranění Čecha stal v Arsenalu brankářskou jedničkou. A stejně jako v prvním zápase s Hullem, i v opakovaném udržel čisté konto.

„Vždy jsem o něm říkal, že je brankářem světové třídy a nezpochybňoval jeho kvality," vyčetl novinářům kritiku, kterou sepsuli Kolumbijce Ospinu poté, co se mu krajně nevyvedlo utkání proti Olympiakosu v základní skupině Ligy mistrů.

Stejně tak se pustil do fanoušků Arsenalu, kteří mu i tentokrát dávali Goodbye. „Je mi to jedno a z míry mě to nevyvádí, protože jde o stále stejný příběh. Nudí mě to, stejně jako mě nudí neustále spekulace o mé budoucnosti i tyto tiskové konference. Ptejte se někoho jiného, na mě s podobnými otázkami už nechoďte," reagoval popuzeně vědom si toho, jak náročný program na jeho tým čeká.

Už v sobotu totiž hraje Arsenal čtvrtfinále FA Cupu s Watfordem, příští středu pak na něj čeká odveta osmifinále Ligy mistrů v Barceloně.

Měl by Arséne Wenger opustit lavičku Arsenalu?
Ano
53,1 %
Ne
46,9 %
Celkem hlasovalo 2490 čtenářů.

Reklama